75 pregleda
Monika Kiris u rubrici Promet i vozila od Monika Kiris

Kako će hrvatski start-up Project 3 Mobility provesti projekt urbane autonomne mobilnosti (korištenje vozila bez vozača za usluge prijevoza)? Tko financira taj projekt?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+5 glasa
Redakcija od Redakcija

Project 3 Mobility odabralo Infor kao podršku projektu urbane autonomne mobilnosti

Infor CloudSuite Automotive će pružiti podršku hrvatskom start-upu P3, koji je osigurao financiranje od 179,5 milijuna eura iz Europske unije za razvoj novih autonomnih električnih vozila koja će biti namijenjena europskom tržištu.

Infor je uspješno završila prve dvije faze implementacije multi-tenant ERP sustava u oblaku unutar hrvatske tvrtke za mobilnost - Project 3 Mobility (P3).

P3 je start-up inicijativa koja je povezana s hrvatskom kompanijom Rimac Group, a projekt ima jedinstvenu sposobnost da postavi naglasak na korisničko iskustvo i personalizaciju kao ključne aspekte svoje ponude.

Infor je odabran zbog svoje stručnosti u industriji, vjerodostojnosti, posvećenosti i naprednim funkcionalnostima. Nakon uspješnog pokretanja kapaciteta za ljudske resurse, P3 je pokrenuo i financije i nabavu u Hrvatskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu, te će nakon završetka gradnje tvornice integrirati Infor CloudSuite Automotive kako bi ostvario proizvodne potencijale.

Marko Pejković, predsjednik uprave tvrtke P3, istaknuo je: 

“Razvijamo potpuno nov ekosustav urbane autonomne mobilnosti koji se sastoji od tri ključna elementa - urbanog autonomnog vozila, specijalizirane infrastrukture i kompletne servisne platforme. Realizacijom našeg projekta, povećat ćemo učinkovitost i sigurnost u prometu te ostvariti pozitivan utjecaj na okoliš i gradsku infrastrukturu. Uvjereni smo da će ovaj projekt stvoriti značajne koristi za Zagreb, gdje ćemo pokrenuti našu prvu uslugu, ali i brojne druge europske gradove koji će uslijediti.”

Slična pitanja

1 odgovor
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.6k pitanja

20.1k odgovora

7.1k komentara

1.6k korisnika

...