70 pregleda
Monika Kiris u rubrici Sport i rekreacija od Monika Kiris
uređen od Redakcija

Kakvi su treninzi senzualnog fitnesa? Na kakve se to vježbe odnosi? Gdje ima takvih treninga kod nas?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+6 glasa
Redakcija od Redakcija
uređen od Redakcija

Senzualni fitnes -  rekreacija plesnog karaktera koja ženama podiže samopouzdanje

Otprije je poznato da je rekreacija dobra i za tijelo i za um, a spoj glazbe i pokreta poboljšava kvalitetu života jer štiti od bolesti, usporava starenje, jača kreativnost te budi sva čula. 

Treninzi senzualnog fitnesa se odnose na rekreaciju plesnog karaktera, a za senzualni fitness žene ne trebaju imati sluha i spretnosti, već samo se prepustiti i uživati - budući da uče slušati glazbu čitavim tijelom, a ne samo ušima.

„Ples je čaroban lijek za žene. Ima pozitivne učinke kako na tijelo, tako i na um. Potiče pravilno držanje tijela, povećava gipkost, koordinaciju i fleksibilnost. U organizmu povećava razinu serotonina i endorfina, takozvanih hormona sreće, važnih za dobro raspoloženje i otpornost na stres. Smanjuje psihičku napetost, potiče svijest o vlastitom tijelu, pozitivne emocije, te podiže samopouzdanje. Mogu reći da sam sretna da se svijest o benefitima ovakvog oblika rekreacije sve više širi, što govori o tome da te nametnute predrasude o plesu na šipci polako nestaju. Žene svih dobnih skupina spremnije su odabrati ovakvu vrstu treninga upravo zbog svih dobrobiti o kojima sam više puta govorila. Svjesnije su koliko je malo vremena potrebno pokloniti samoj sebi, a koliko su učinci na tjelesno i mentalno zdravlje veliki"

...objašnjava trenerica Tina Drašner, vlasnica LaTina Fitness Studija.

Tina Drašner
Tina Drašner

Tina djeluje na zagrebačkoj Trešnjevci, a njeni treninzi senzualnog fitnessa održavaju se svaki tjedan po dva sata, a trening ide sljedećim tijekom:

  • na samom početku treninga fokus je na opuštanju,
  • nakon toga na plesnom i meditativnom oblikovanju te učvršćivanju muskulature čitavog tijela,
  • zatim kreće ono najizazovnije – ples na šipci.

Uz opisani program uskoro kreću i jutarnji treninzi koji će biti prilagođeni ženama u mirovini, a koje žele održavati svoje fizičko i mentalno zdravlje. U pripremi je i program za srednjoškolke koje žele držati tijelo u formi, te program senzualno jutarnje buđenje - za sve one koje umjesto večernje radije biraju jutarnju tjelovježbu. Osim grupnih, kod Tine možete ići i na individualne treninge.

„Treninzi se prilagođavaju dobnim skupinama, ovisno o fizičkim i starosnim kriterijima. Šipka je u ovoj vrsti treninga samo jedan dodatni rekvizit kojemu je svrha zabava. Naravno da ruši barijere straha i pomaže pomaknuti fizičke i psihičke granice, ali nije presudan i nužni faktor u plesu. Ono što je najvažnije jest da se žene nauče opustiti uz glazbu, vratiti sebi i svojem tijelu, te plešući otpuste nakupljeni stres i budu spremnije za brojne poslovne i životne izazove“, kazala je simpatična Tina.

Njen se studio nalazi u Trsteničkoj 2, na zagrebačkoj Trešnjevci, a možete joj se javiti putem njezinog Facebook ili Instagram profila gdje je možete pronaći pod imenom LaTina Fitness Studio by Tina Drašner.

FOTO: Dejan Tatomir

Slična pitanja

5 odgovora
3 odgovora
1 odgovor
1 odgovor

🎂🎉

Kao i svake godine, tako i ove, 7.12. Znatko slavi svoju novu godišnjicu, a ove godine je posebna: 10. jubilarna Znatkova godina postojanja!
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.7k pitanja

20.2k odgovora

7.2k komentara

1.6k korisnika

...