237 pregleda
Frenki (Ilija) Atajić u rubrici Financije od Frenki (Ilija) Atajić
uređen od Znatko

Po vašem mišljenju, dali je zamjena klasičnog novca digitalnom valutom napredak za čovječanstvo(kako nam uvjek prezentiraju - samo prednosti , a nikad stvarna svrha) ili samo napredak za ,,,??

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+9 glasa
Petra Marić od Petra Marić

Prijelaz na potpuno digitalni ekosustav u financijskom svijetu može potrajati više godina, pa i desetljeća. A možda se neće ni dogoditi u potpunosti u skorijoj budućnosti !!!

I to znato jer držim da klasični novac (fizičke novčanice i kovanice) i dalje igraju važnu ulogu u svakodnevnom životu i gospodarstvu i među ljudima oko shvaćanja novca. Previše se fizički novac ukorijenio u društvo i među narode da bi mi samo tako odbacili novčanice i kovanice.

Prije bih rekla - možda i nikada - jer sve što je nekada izmišljeno, pa onda nešto još bolje, ako baš nije bilo štetno (ili za ljude ili prirodu) - zadržalo se u upotrebi. Značajnije manje, istina, ali i dalje je prisutno. Tako onda i dalje vozimo bicikle, i dalje se prodaju gramofonske ploče, i dalje se vozimo na naftu, ... itd. Stoga će i novac vjerojatno zauvijek ostati u fizičkom obliku, dok će u međuvremenu digitalni novac zaživjeti više nego ikad prije!

Tu je onda i pitanje zlata i srebra i drugih materijala koji imaju svoju vrijednost, a koja isto vjerojatno nikad neće iščeznuti, kao ni fizički novac.

Dina Kljajić od Dina Kljajić
Znači još uvijek ću i dalje i dugo koristiti dobri stari keš? :)
+6 glasa
Suzanna Marić od Suzanna Marić

U sadašnjem stanju, mislim da je malo vjerojatno da će klasični novac biti u potpunosti zamijenjen digitalnom valutom u sljedećih 10 godina. Međutim, mislim da je moguće da se to dogodi u sljedećih 30 godina. A tada je pitanje hoće li nas ovdje koji smo biti ili neće. Mislim na nas starije. ;)

E-commerce se danas sve brže razvija. Svi, a pogotovo mladi sve više koriste internet za kupnju robe i usluga. Odlazak u dućan im nije primarna opcija. Evo to bi moglo potaknuti prihvat digitalne valute. Jer upravo je digitalna valuta idealna za online plaćanja.

Slična pitanja

Znatko predstavlja

Međunarodna enogastronomska konferencija

Zagreb, 12. 03. 2024.
Znatko predstavlja

Kako dobro pozicionirati svoj online biznis

20.03.2024.
PRIJAVA
Znatko predstavlja

Budućnost financija i tehnologije

Zagreb
21. i 22. 03. 2024.

ULAZNICE
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.3k pitanja

21.9k odgovora

8.1k komentara

1.6k korisnika

...