Monika Kiris u rubrici Priroda od

Kakva je to donacijska kampanja - "Easy as one, two, tree", koju je proveo Valamar (Valamar Hotels & Resorts)?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+5 glasa
Redakcija od
uređen od Redakcija

Kampanju "Easy as one, two, tree" pokrenuo je Valamar 2022. godine, a osmišljena je u partnerstvu s CO2MPENSATING BY PLANTING, inicijativom Saveza izviđača Hrvatske, Hrvatskih šuma i agencijom HEARTH kako bi tvrtkama, gradovima i općinama omogućila neutralizaciju njihovog ugljičnog otiska putem sadnje stabala

Pošumljivanje
Pošumljivanje

Valamar je 2022., tijekom prvog izdanja svoje donacijske kampanje, uspio posaditi više od 3 000 stabala u Splitsko-dalmatinskoj i Karlovačkoj županiji.

Drugo izdanje Valamarove donacijske kampanje "Easy as one, two, tree" ove 2023. godine je omogućila gostima Valamarovih objekata doniranje sredstava za pošumljavanje, pri čemu se Valamar obvezao posaditi dodatno stablo za svako donirano stablo.   

„Iznimno smo zadovoljni pozitivnim reakcijama i sjajnim odazivom gostiju na akciju pošumljavanja. Predviđeno trajanje akcije bilo je tri mjeseca, no cilj smo dostigli nakon svega mjesec dana. Ova kampanja samo je dio napora koje ulažemo kako bismo zaštitili okoliš i poboljšali kvalitetu života lokalnih stanovnika i zadovoljstvo boravka naših gostiju. Valamar je prva turistička kompanija u Hrvatskoj koja je integrirala održivi razvoj u upravljanje poslovanjem i razvojem te objavila ciljeve održivosti prema ESG okviru. Smanjili smo emisije stakleničkih plinova u 1. i 2. opsegu za 67% od 2015. te kontinuirano ulažemo u obnovljive izvore energije i energetsku učinkovitost

...izjavila je Tea Pestotnik Prebeg, direktorica sektora kvalitete i održivosti Valamara.

Pošumljivanje
Pošumljivanje

Valamar će ove godine zasaditi više od 8 000 stabala uz pomoć svojih gostiju, a akcije sadnje drveća održat će se tijekom jeseni 2023.

U sklopu svoje strategije društveno-odgovornog poslovanja (ESG), Valamar ima plan doseći ugljičnu neutralnost u prvom i drugom opsegu do 2025. godine. Nadalje, tvrtka će uložiti čak 50 milijuna eura u destinacije i projekte s društvenim utjecajem. 

Valamar trenutno skrbi o 80 000 stabala u svojim destinacijama, provodeći također niz inicijativa za očuvanje Jadranskog mora i bioraznolikosti. 

Samo u 2022. godini, Valamar je uložio 13 milijuna eura u projekte koji izravno pridonose kvaliteti života lokalnih zajednica i unaprjeđenju destinacija u kojima posluje.

foto: Valamar Riviera PR

Slična pitanja

1 odgovor 172 👀
2 odgovora 213 👀
1 odgovor 248 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.3k pitanja

23.3k odgovora

8.9k komentara

1.7k korisnika

...