Dina Kljajić u rubrici Internet od
Dragi Znatkovi moderarori, neki korisnici (npr. g. Ilija) su se žalili da ih se češće ispravlja oko rubrika za koji oni misle da su ispravne. Zašto se to događa?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

5 odgovor(a)

+15 glasa
Frenki (Ilija) Atajić od
Zašto mi uredništvo - i to samo meni - non - stop uređuje rubriku u koju postavim pitanje - ponavljam - samo meni - jesam ja to nekome zapeo za ,,nešto ..jer glup toliko nisam.
Zašto ovo mora biti promjenjeno u rubriku - jezik i govor..ne pišem o engleskom nazivu već o DRUŠTVENOM FENOMENU.ali,ako me već netko želi ... u mozak, neka mi to napiše. Pitanje gdje se spominju novci može se staviti i u poslovanje i u trgovinu i financije - gdje god da smjestim, netko od ove Djece će se nači pametan da me podučava u mojim godinama - a, većinu odgovora pišu na pišu na pamet,, dok u naravi neznaju šta znači to što su napisali. PRVA JAVNA OPOMENA PRIJE NEGO SE - DE - AKTIVIRAM.
Dina Kljajić od
Ne znam što će vam reći administratori (ne uredništvo jer ono je od redakcije) i ne znam što oni misle i svejedno mi je da li se deaktivirate ili ne, ali primijetila sam i smeta me što pišete gramatički netočno. I to - za razliku od svih drugih - koji to ne rade! Ako je to razlog zašto Vas administratori ispravljaju - podržavam ih. S druge strane, pomažu Vam da imate jasnije napisana pitanja za nas sve ostale koji čitaju. Ako Vas to smeta - onda ne znam što bih rekla.

P.S. Mislim da će Vam i ovaj komentar prijaviti netko jer nema veze s ovim pitanjem koje ste postavili. :)
Goran Gonar od
Bilo bi šteta da se deaktivirate na Znatku jer imate zanimljiva i mistična pitanja. To je barem moj pogled na Vaša pitanja. Možda ne primjetim da Vam netko uređuje rubriku pitanja jer ne obraćam pozornost na "sitna slova" kojima to piše. Sada vidim za ovo pitanje gore. Zar je to uopće bitno u kojoj je rubrici?‌
Frenki (Ilija) Atajić od
Ako gramatički i pogriješim - to je jedan od dokaza da ne kopiram odgovore - niti je ovo ligvistički portal - napisao sam, šta sam primjetio, i odgovorno tvrdim da to radi netko od djece u formatu - član znatka ili .sl. - berz istog živim xx g. pa mi se de-aktivirati , isto kao napiti vode - pogotovo, kad moram čitati pitanja tipa - čemu služi pegl.. ili na ozbiljan odgovor, gdje se traži - osobno mišljenje dođe kopirani odgovor -koji me vrati u 1. osnovne., - što me izbaci iz takta. I ne radi se o gramatičkim greškama, već o stalnom mjenjanju rubrike u koju postavim pitnje - dovoljno sam obrazložio u 1. komentaru - molio bih samo da se malo kulturnije ponašate - jer je svačije ponašanje donešeno iz kuće, tj. tako je odgojen . Ako x osoba postavi društveno pitanje , vezano uz probleme sa bankom i socijalnim slućajem i isto stavi u rubriku - politika - koji nitko ne promjeni - dali ste mi odgovor - zašto mi se to konstantno radi - ne vezano uz rubriku - u koju je isto stavljeno 99%korisnika to ni ne gleda - već, dali znaš odgovor ili neznaš.‌
Borna Matić od
Reći ću makar mi izbrisali komentar: Nedaj se Frenki - ostani psina! ;)
Frenki (Ilija) Atajić od
P.S. Mislim da će Vam i ovaj komentar prijaviti netko jer nema veze s ovim pitanjem koje ste postavili. :)
Odgovor - 5. faktor me ne zanima u životu. (e, sad , šta je 5 faktor..(noja, radi ćega radite 90%stvari u životu - a nema veza sa kvalitetom vašeg života - možda sam malo pomogao u odgovoru.)‌
Marin Duganđija od
Možda da ste samo ovu temu započeli postavljanjem pitanja... Ne bi ste ni pričali sad da li će ju netko od moderatora obrisati. Onda bi to bila tema s glavom i repom. Sada svakako nije. Ne ispod ovog pitanja. Postavite pitanje s prvim komentarom gore... Ima još nade, dragi ljudi. Pa nek se onda prebaci sve ovo pod to novo pitanje. Ako Znatko odobri, naravno.‌
Mario Bedeković od
MOJ PRIJEDLOG

Predlažem moderatorima da sačuvaju raspravu ali da ju prebace negdje drugdje u drugu rubriku. Bolje tako sačuvati nego raspravu brisati.‌
Znatko od
Poštovani Mario, poslušali smo Vaš prijedlog i hvala Vam na tome.‌
Marina Polić od
Samo lagano dečki. Nema potrebe da se povisi ton.‌
Milan Šaljivđija od
Luka 23:34-35 “Oprosti im, Oče, jer ne znaju što čine!”‌
+12 glasa
Znatko od
uređen od Znatko

Draga Dina,

kako je pitanje javno odgovaramo javno. U zadnje vrijeme najčešće dobivamo prijava za gramatički neispravno napisane veće količine teksta. To nas drugi korisnici motiviraju na ispravljanje gramatike (hrvatskog jezika) sadržaja pitanja i odgovora. Ponekad su prijave za nejasna pitanja čak i uz stavljanje pojašnjenja uz opis pitanja.

Pri tome ispravljamo najčešće:

  • glavno pitanje da bude gramatički točno i razumljivo,
  • ponekad rubriku kada moderator zaključi da ima smisla da bude u drugoj rubrici ili kategorije, te
  • u pravilu najčešće "ne diramo" i sam opis pitanja. Osim ako je besmislen.

Cilj nam je na Znatku prikupiti što više pitanja i odgovora stoga pitanja najčešće i dalje ostaju prikazana uz zadržavanje smisla pitanja (bit sadržaja) koje ostaje netaknuto za čitanje drugima. Zadržavamo pravo odlučivanja o moderiranju na Znatku svakog pitanja i odgovora, ali u najvećem broju slučaja prepušamo pitanja i odgovore samim korisnicima. Reagiramo najčešće kod grubog kršenja pravilnika ili kod prijave korisnika. Nekada i sami primijetimo nešto što treba moderirati.

Zašto neki korisnici imaju više gramatičkih pogrešaka od drugih? To je stvar je gramatičke pismenosti pojedinaca. 

Također, korisnici Znatka s kojima imamo ugovorenu marketinšku suradnju imaju pravo koristiti poslovne subjekte za promoviranje vlastitog brenda ili proizvoda ili usluga. Oni koji to nemaju - isto je izričito zabranjeno te stoga brišemo njihov promotivni sadržaj.

Hvala na pitanju.

Branka Begić od
Upravo kako ste napisali, sve dok zadržavate smisao pitanja, a ispravite mi neke sitne gramatičke pogreške u naslovu, meni je to sasvim uredu i hvala Vam na tome. Pred drugima ispadam da bolje pišem hrvatski nego što stvarno to radim. Evo priznajem.‌
Mila Validžić od
Samo da se uvijek i držite svih tih pravila, to treba.‌
+9 glasa
Nino Marić od
Evo da se i ja malo uključim oko ovog pitanja... Nisam dugo bio tu aktivan.

Forumi imaju pravila o tome gdje se mogu objavljivati određene vrste postova. Tako i Znatko. Na primjer, grupa o računalima možda ima pravilo da se postovi o softveru moraju objavljivati u grupii "Softver", a postovi o hardveru moraju se objavljivati u grupi "Hardver". Ako korisnik ne zna pravila foruma, može objaviti post u pogrešnoj grupi. Moderatori će tada ispraviti korisnika i zatražiti da post premjesti u odgovarajuću grupu. Ili će to učiniti sami umjesto njega.

Forumi još imaju pravila o tome kako se korisnici trebaju ponašati. Na primjer, forum možda ima pravilo da se korisnici ne smiju vrijeđati jedni druge. Ako korisnik prekrši ovo pravilo, moderator će ga ispraviti i upozoriti da se ne smije tako ponašati. Ako korisnik nastavi s neprimjerenim ponašanjem, moderator može ga ukloniti s foruma.

Neki korisnici jednostavno ne obraćaju pažnju na pravila foruma. Oni mogu objaviti post u pogrešnoj grupi ili prekršiti neko pravilo, a da toga uopće nisu svjesni. Moderatori će tada ispraviti korisnika i zatražiti da se pridržava pravila.

Ako je netko dobio opomenu od moderatora, najbolje mu je da pročitate pravila foruma i pridržavate ih se za ubuduće. Ako ne zna gdje se nalazi određeno pravilo - može to uvijek pitati moderatora. Isto valjda vrijedi i na Znatku.
Nino Marić od
Dodao bih još nešto zanimljivo ako pogledate stvar s te strane: Ovdje dobivate besplatnog lektora i redaktora. 'Ko to more platit'? :)
+6 glasa
Mario Bedeković od
Valjda ti neki drugi više nešto zeznu nego ovi drugi koji ne zeznu. Pa normalno da ovi koji više zeznu su više ispravljani, a oni koji manje zeznu su manje. Ako su pitanja o tabletima... Da li je to pitanje za Mobitele ili Hardver ili Računala? Neko se zabuni i moderator mu prebaci gdje treba.

Čemu ovo prejednostavno pitanje?
Mario Bedeković od
Možda sada razumijem pitanje sada kada sam vidio raspravu pod jednim drugim pitanjem. Najbolje da se ta rasprava preusmjeri ovdje. Ako je moguće, naravno. Eto, samo prijedlog moderatorima.‌
Mehmed Handžić Rasta od
pis bro !!! nemaš da brigaš‌
+3 glasa
Suzanna Marić od
Naravo da to korisnička baza očekuje od Znatka. Kao i štovano čitateljstvo. Neki korisnici su jednostavno više nepismeni od drugih. Vjerojatno zbog nedostatka obrazovanja u životu i to sa elementarnim stvarima kao što je pisanje.

Znati pisati je vještina koja se uči, ali se neki i rađaju. A neki jednostavno nemaju taj talenat niti nauk. Tada im treba pomoći jer ne znaju sami. Mi koji znamo smo tu da im pomognemo pisanom riječi.

Neki ne znaju napisati ni odgovor. Već ga pišu kao komentar jer se onda ne može ocijeniti takvo mišljenje pojedinca.

Nastavite, dragi Znatko, kako to i do sada radite.

Slična pitanja

1 odgovor 250 👀
1 odgovor 397 👀
1 odgovor 225 👀
1 odgovor 510 👀
3 odgovora 221 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.4k pitanja

23.4k odgovora

9.0k komentara

1.7k korisnika

...