83 pregleda
Monika Kiris u rubrici Kompanije i karijere od Monika Kiris

Kako se Infinum - jedna od najvećih hrvatskih IT kompanija, proširio na američko tržište?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+10 glasa
Redakcija od Redakcija

Infinum preuzeo američku digitalnu agenciju ExpandTheRoom (ETR)

Infinum, jedna od najvećih hrvatskih IT kompanija, proširila je svoje djelovanje na američko tržište putem preuzimanja digitalne agencije ExpandTheRoom (ETR), koja donosi svoje 20-godišnje iskustvo u radu s klijentima kao što su Reuters, Citibank, ESPN, Business Insider i Honda

Nikola Kapraljević, CEO Infinuma
Nikola Kapraljević, CEO Infinuma

Ovaj potez omogućuje Infinumu da odgovori na rastuću potražnju za strateškom digitalnom transformacijom u Sjedinjenim Američkim Državama.

Akvizicija ima za cilj uspostaviti jaču prisutnost Infinuma u SAD-u, a već uspješan ured u New Yorku će s dodatnim resursima iz ETR-a omogućiti proširenje poslovanja. Ovo omogućuje Infinumu da pruži bolju uslugu svojim postojećim klijentima, te olakšava privlačenje novih klijenata u SAD-u.

Stručnjaci iz ETR-a će doprinijeti Infinumovim kompetencijama, posebno u područjima kao što su umjetna inteligencija, korisničko iskustvo, internet stvari i kibernetička sigurnost.

Ova je akvizicija financirana kombinacijom vlastitih sredstava i kredita Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD). Odobreni kreditni okvir iznosi 10,8 milijuna eura, a sredstva će se koristiti za ovu i buduće strateške akvizicije.

Očekuje se da će ovim potezom Infinumovi konsolidirani prihodi porasti za više od 20% u 2023. godini, dosegnuvši oko 29 milijuna eura.

foto: Znatko (redakcija)

Mario Bedeković od Mario Bedeković
Čestitam nixa!
Dina Kljajić od Dina Kljajić
A koliko su platili kupovinu te američke firme? ETR?

Slična pitanja

🎂🎉

Kao i svake godine, tako i ove, 7.12. Znatko slavi svoju novu godišnjicu, a ove godine je posebna: 10. jubilarna Znatkova godina postojanja!
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.7k pitanja

20.2k odgovora

7.2k komentara

1.6k korisnika

...