Frenki (Ilija) Atajić u rubrici Mediji od
uređen od Znatko
Ispod objave portala Russia Beyond Hrvatska - kod AL-Jazire Balkans da je financirana novcem katarske države, pa logigikom stvari - ispod HRT-ovih priloga bi trebalo pisati da je isti financiran od strane Hrvatske Države..jer, nije privatni i javni je medij..zašto navedeno ne piše kao kod spomenute Al-jazire..?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+9 glasa
Borna Matić od

Zakon o HRT-u propisuje da HRT mora biti neovisan i nepristran u svom izvještavanju, ali ne propisuje da se na prilozima mora navoditi njegovo financiranje. To je poseban zakon za ovu posebnu TV kuću. Zakonodavac očito smatra za HRT da je njegovo financiranje od strane države uobičajena stvar i da je ne treba posebno naglašavati. I to ti je to.

A vjerojatno ni HRT ne želi da to piše... Kao Javna radiotelevizija, jasno je da se financira od strane države, dok se od njih očekuje da budu neovisni u svom izvještavanju. Kako bi to postigli, HRT sigurno ne želi da se njegova financijska podrška od RH smatra utjecajem na njegovo izvještavanje. Nisu ludi. Barem se prave, dok svi mi znamo... 

Ako 100 puta izrečena laž lako postaje istina, onda tako i 100 puta neprikazano financiranje lako postane nezavisno mišljenje. Hahaha!

Slična pitanja

1 odgovor 80 👀
1 odgovor 183 👀
2 odgovora 853 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.0k pitanja

22.7k odgovora

8.6k komentara

1.6k korisnika

...