Dina Kljajić u rubrici Osobni razvoj od Dina Kljajić

Zašto nam uspjeh ne treba biti krajnji cilj, već da taj uspjeh imamo s kime ili kome podijeliti?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+4 glasa
Fatima Kapić od Fatima Kapić
Uspjeh jeste poseban osjećaj ali je još veći kad ga imamo s kim podjeliti i zajedno u tome uživati. Tad se vidi tko su nam prijatelji a tko ne i tim uspjehom i zajedničkim radovanjem ojačavamo vezu s prijateljima. Također djelujemo motivirajuće na svoje okruženje kako bi i oni težili za uspjehom i kako bi radili na sebi.

Time kada podjelimo uspjeh gradimo i svoje mjesto i ugled u društvu. Uspjeh je kratko uživanje ako nemamo to s kim podjeliti i u očima ostalih sebe izgraditi na visokom mjestu. Kada postignemo poštivanje od drugih, status i ugled to je uživanje na dug period
+4 glasa
Igor Pureta od Igor Pureta
uređen od Igor Pureta

Dijeljenje uspjeha s drugima donosi brojne prednosti. Prvo, dijeljenje pojačava našu radost. Kada dijelimo svoje postignuće, osjećaj sreće i zadovoljstva se umnožava. Drugo, dijeljenje stvara osjećaj povezanosti i zajedništva. Kada dijelimo svoje uspjehe, pokazujemo drugima da cijenimo njihovu podršku i prisutnost u našem životu. Treće, može biti izvor inspiracije za druge. Naš uspjeh može motivirati druge da slijede svoje snove i postignu svoje ciljeve. Četvrto, omogućuje nam da zahvalimo onima koji su nas podržavali na našem putu do uspjeha. Na kraju, dijeljenje uspjeha s drugima može biti prilika za refleksiju i učenje jer možemo razmisliti o našem putovanju, prepoznati naše snage, identificirati područja za poboljšanje i planirati naše sljedeće korake. Dakle, dijeljenje uspjeha s drugima nije samo lijepo, već je i korisno za naš osobni i profesionalni razvoj.

dr. sc. Igor Pureta
Prezentacijske vještine (ramiro.hr)

Slična pitanja

1 odgovor 139 👀
1 odgovor 316 👀
2 odgovora 474 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.4k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...