149 pregleda
Frenki (Ilija) Atajić u rubrici Promet i vozila od Frenki (Ilija) Atajić
uređen od Frenki (Ilija) Atajić
U više navrata sam pročitao, da su ljudi napravili motor koji koristi - vodu, samo prilikom paljenja istoga je potrebno nešto malo nafnog derivata - čak je jedan iz grada gdjesam ja odrastao napravio navedebo i bio u novinama - sad se nameče pitanje - gdje je problem da se to počne proizvoditi za masovnu upotrebu...

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+10 glasa
Fatima Kapić od Fatima Kapić

Voda ima nizak energetski sadrzaj. U motoru bi trebalo da se odvaja vodik i kisik i u radu opet spoje a to zahtjeva energiju.

Posto su nabavili elektricne automobile sluze se onda tim alternativama koji su nezagadivi a izgradnja takvih vozila, sistema, tvornica zahtjeva i vrijeme i ogromne troskove a kriza je u svijetu.

kad bi to i bilo izvedivo propali bi biznisi pumpama i tamo gdje se pune elektricna vozila. Nastao bi trosak dok se naprave ta vozila i tvornice a propadanjem biznisa brojnih pumpi , dobavljaca goriva, mjesta za punjenje samim tim bi jos dodatno urusavalo ekonomiju zemlje. Treba postojat nesto sto ce vezat covjeka da samo placa. Ovako bi svi propali

0 glasa
Adriana Horvat od Adriana Horvat

Rekla bih da tako dugo dok je fosilnih goriva takva vrsta automobila neće zaživjeti. Naftna industrija, kao što svi znamo, je novčano najjača industrija koja je pokretač gospodarstva jako velikih i utjecajnih država (Rusija, SAD, Saudijska Arabija, Norveška, itd.) koje sigurno ne bih dozvolile da se takvo što desi. Vrlo jednostavno, nafta pokreće svijet.

Borna Matić od Borna Matić
To bi imalo smisla da električni auti nikad nisu zaživjeli zadnjih godina (ma što mislili o njima). No kako je elektrifikacija motora auto industrije ipak realnost, a razlog zašto se industrija okrenula alternativnim gorivima je upravo činjenica da fosilnih neće više biti za 50-ak godina.
Dora Dominović od Dora Dominović
ne postoje auti na vodu ... jedno brod ide po vodi ali je na vodi

Slična pitanja

1 odgovor
Znatko predstavlja

Međunarodna enogastronomska konferencija

Zagreb, 12. 03. 2024.
Znatko predstavlja

Kako dobro pozicionirati svoj online biznis

20.03.2024.
PRIJAVA
Znatko predstavlja

Budućnost financija i tehnologije

Zagreb
21. i 22. 03. 2024.

ULAZNICE
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.3k pitanja

21.9k odgovora

8.1k komentara

1.6k korisnika

...