Maja Kos u rubrici Web Marketing od Maja Kos

Koje su najjače rastuće društvene mreže i kako iskoristiti njihov potencijal?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

5 odgovor(a)

+12 glasa
Web::Edukacija od Web::Edukacija

Digitalni marketing je danas nezamisliv bez Facebook oglasa i Google Ads kampanja. Znači i jedno i drugo. Ne samo jedno! Ovo su dva najzastupljenija i najefikasnija oblika oglašavanja danas, a glavne prednosti u praksi su im:

  1. mjerljivost i
  2. troškovna efikasnost.

Nastupom na Facebooku kupcima pružate informaciju o vašim proizvodima i uslugama kroz dvosmjernu komunikaciju, a oglašavanjem na Facebooku ostvarujete povećanje prodaje prateći učinkovitost vaših oglasa u realnom vremenu.

Koristeći Google Ads mjerljivo ćete povećati vašu prodaju, ispromovirati željene proizvode, povećati broj posjeta web stranici ili broj primljenih telefonskih poziva.

Kako biste iskoristili potencijal promotivnog nastupa na društvenoj mreži Facebook potrebno je učeno i planski pristupiti oglašavanju i planiranju Facebook kampanje, razviti strategiju nastupa na Facebook-u, pravilno koristiti FB stranice, te poznavati metode kriznog komuniciranja na FB-u. Nadalje, trebate znati napisati tekstove i fotografije ovisno o vrsti posla kojim se bavite, te na kraju znati i mjeriti uspješnost FB kampanja kako bi uspješno iskoristili potencijal koji FB pruža.

Kod Google Ads također možete iskoristiti njihov potencijal kroz planiranje, realiziranje i optimizaciju Google Ads kampanja kroz odabir ključnih riječi, znanjem kako kreirati oglas, kako pratiti konverzije, te svakako za sve to trebate povezati Google Analytics i Google Ads.

Potencijal ove dvije najjače rastuće društvene mreže mogu, nakon edukacije kod nas, iskoristiti svi voditelji i djelatnici u odjelima marketinga i odnosa s javnošću, vlasnici i direktori malih i srednjih poduzeća, voditelji i djelatnici odjela prodaje, voditelji ureda i tajnice, direktori i djelatnici turističkih zajednica, voditelji i djelatnici turističkih agencija, poduzetnici, obrtnici, privatni iznajmljivači, te sve osobe koje održavaju poslovne Facebook profile i komuniciraju u poslovne svrhe preko FB-a, community managere, sve osobe koje su već počele ili žele započeti s Google Ads oglašavanjem i sve osobe koje žele saznati kako na mjerljiv i efikasan način ostvariti povećanje prodaje proizvoda i usluga.

+9 glasa
Darko Međimurec od Darko Međimurec

Prema podacima iz 2013. (znam, staro je) najviše u svijetu rastao je Twitter i to 44%.

 

Prema jednom drugom istraživanju iz 2014. - to je Facebook i to značajno što se može vidjeti na grafu:

+6 glasa
Martina Erdeljac Vojak od Martina Erdeljac Vojak
osim najpopularnijih Facebooka i Twittera, mislim da dobar potencijal nude Instagram i Pinterest za određenu nišu
Nino Marić od Nino Marić
Instagram je danas posao vrlo popularan, a Pinterest je sve manje popularan odnosno polako i sigurno pada u zaborav. Barem kod nas. :)
+5 glasa
Nino Marić od Nino Marić

U moderno vrijeme nezamislivo je uspješno poslovanje i promocija proizvoda i usluga bez društvene mreže Linkedin koji se u poslovnom svijetu koristi za poslovno druženje, informiranje, oglašavanje, postizanje bolje vidljivosti ali i komunikaciju s potencijalnim klijentima, poslodavcima odnosno posloprimcima.

Linkedin je danas vodeća društvena mreža koja se pravilnim korištenjem pretvara u alat koji donose bitno povećanje uspjeha u poslu, promoviraju Vas, Vaših proizvoda ili usluga te znatno utječe na poboljšanje reputacije i vidljivosti. U zadnje vrijeme se i u Hrvatskoj sve veći broj poslovnih korisnika okreće društvenoj mreži Linkedin gdje osim tekstualnog, stvaraju i audiovizualni sadržaj koji im otvara brojne mogućnosti za oglašavanje i poslovnu promociju.

Može se sa sigurnošću ustvrditi da je izostanak nastupa na Linkedinu preskupi luksuz koji će Vaša konkurencija svakako znati iskoristiti. Moj Vam je savjet da preduhitrite konkurenciju i zavladate Linkedin-om uz savjete i trikove koje možete pronaći i na Znatku.

Zato, ako ste osoba koja održava poslovni profil i grupe i kompanije na Linkedin-u, komunicirate u poslovne svrhe preko njega, oglašavate se ili svoju kompaniju, zaposleni ste u odjelima odnosa s javnošću, marketinga, korisničke podrške i prodaje, ili ste pak direktor/vlasnik malih i srednjih poduzeća, privatni iznajmljivač apartmana ili pružatelj turističkih usluga, voditelj ili djelatnik turističkih zajednica ili agencija i želite se baviti web oglašavanjem i community management-om, svakako Vam preporučam da se educirate za sljedeće stvari:

  • osnovama o zakonitostima i strategiji nastupa na društvenoj mreži Linkedin, 
  • pravilima pokretanja i ispunjavanja Linkedin profila,
  • pravilima i načinima komunikacije na Linkedin-u,
  • osmišljavanju i stvaranju kvalitetnog sadržaja za Linkedin objave,
  • kriznoj komunikaciji na Linkedin-u,
  • razlozima za korištenje poslovne mreže kontakata na Linkedin-u,
  • proceduri dodavanja novih kontakata na Linkedin-u,
  • načinima za postizanje velikog broja pratitelja i puno kontakata na Instagramu,
  • promotivnim trikovima (npr. nagradne igre) za postizanje veće popularnosti,
  • stvaranju zanimljivih video sadržaja,
  • reklamiranje tvrtke,
  • postavljanje oglasa za traženje posla za kompaniju,
  • načinima javljanja na oglase i pisanje životopisa,
  • komunikacija unutar Linkedin grupa.
+3 glasa
Marija Hojsak od Marija Hojsak

Trenutna najveća društvena mreža je Tik tok ili Instagram. Ovo su platforme na kojima se može objaviti svakakav sadržaj samo je način objave sadržaja malo drugačiji. 

Na svakoj je od platforma najvažnije naći svoju nišu koja će vas voditi kroz objave i po kojoj će vas ljudi prepoznati. 

Na Tik toku se više objavljuje video sadržaj koji je nekako povezan s onime što vi prezentirate i uza što je vaš profil vezan. 

Na Instagramu se više objavljuju slike koje mogu biti sponzorirane i na taj način možete zarađivati preko objave sadržaja. 

Danas su ove mreže često i povezane pa se video s Tik toka objavljuje i na Instagramu ili se više slika spoji u video i objavi na taj način na Tik toku. 

Slična pitanja

1 odgovor 669 👀
11.12.2013. pitanje u rubrici Web Marketing od i_mark
6 odgovora 652 👀
02.01.2014. pitanje u rubrici Web Marketing od zokii
3 odgovora 772 👀
1 odgovor 2.8k 👀
1 odgovor 222 👀
1 odgovor 546 👀
1 odgovor 522 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.3k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...