515 pregleda
u rubrici Web Marketing od
Postoji Facebook, Twitter, Linkedin, ... Ali koju društvenu mrežu odabrati za poslovanje? Ili možda više njih?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

6 odgovor(a)

+14 glasa
Zvonimir Crnković od Zvonimir Crnković (276 bodova)
Ovisi o cilju kampanje i naravno proizvodima i uslugama koji se nude, Facebook definitivno ima najviše aktivnih korisnika kod nas pa time i popriličan doseg, no određene djelatnosti odlično prolaze putem Linkedin ili Twitter-a. Dugoročno gledano Google+ vraća najviše za uložen trud u objave i promociju.
Goran Dren od Goran Dren (5.4k bodova)
Koje su to "određene" djelatnosti koje odlično prolaze putem Linkedina ili Twittera?
Zvonimir Crnković od Zvonimir Crnković (276 bodova)
Osobno sam imao dobre rezultate za usluge tipa; servis i održavanje računala, knjigovodstveni servis, usluge prijevoda, usluge snimanja i fotografiranja, kampanje za te djelatnosti imale su znatno veči ROI nego kampanje za turizam, automobile, prodaju i opremanje nekretnina i slično . . .
Zoran Jurić od Zoran Jurić (7.3k bodova)
a turizam je puno zahtjevniji kod nas kad znamo kakva je to gospodarska niša za nasu rvatsku. drago mi je da imate uspjeha na ovim drugim područjima.
+11 glasa
Ivan Bilić od Ivan Bilić (12.9k bodova)
U Hrvatskoj preporučam jedinu najmnogoljudniju društvenu mrežu (ili da kažem "najmnogoaccountniju";). Zna se - to je Facebook.

P.S. Trenutno! ;)
+6 glasa
Goran Dren od Goran Dren (5.4k bodova)

Dakle, Linkedin ima smisla odabrati ako tražite osobu s kvalifikacijama, stručnjaka, nekog iskusnog. Znači Linkedin je namijenjen poslovanju HR (engl. Human Resources) odjela neke korporacije ili direktoru male kompanije.

Zoran Jurić od Zoran Jurić (7.3k bodova)
nije li za rvatsku, za to zaposljavanje ipak bolje uzeti promociju na domacoj mrezi kao sto je Bika.net?
+4 glasa
Kristina Kozić od Kristina Kozić (352 bodova)
Prije svega je vrlo važno donošenje strategije u kojoj će biti jasno definirano KOME se obraćamo? Kome plasiramo sadržaj i na koji način komuniciramo s korisnicima? Na temelju toga je puno lakše odrediti koju društvenu mrežu koristiti. Primjerice, jasno je da je najviše aktivnih korisnika na facebook-u. No, ukoliko nam je ciljna skupina nešto mlađa, otvorit ćemo instagram profil na koji ćemo plasirati što atraktivniji sadržaj kako bismo privukli još više followera. U obzir dolazi i snapchat u čijoj je bazi najviše onih najmlađih. Ukoliko nam dinamika firme omogućuje brz protok informacija (svakodnevno velik broj edukativnog i zanimljivog sadržaja) razmislit ćemo o otvaranju twitter profila. Korporacijski najbolja opcija je Linkedin putem koje ćete se najlakše povezati sa stručnim i kompetentnim ljudima i sličnim firmama. Važno je spomenuti i youtube kanal kojim isto tako možemo na atraktivan način plasirati svoje usluge i proizvode.
+2 glasa
Buket Buketić od Buket Buketić (5.2k bodova)

Pozdrav!

Naravno ovisi o ciljanoj publici, možda ako se cilja mlađa publika, mlađi poslovni partneri, mlađe mušterije onda svakako savjetujem Instagram, trenutno je situacija bar što se tiče moje generacije, da nas sve manje aktivno koristi Facebook (znači uglavnom koristimo samo značajke Messenger aplikacije). 90% mladih koristi Instagram društvenu mrežu, s time da 40% slobodnog vremena provedu upravo na njemu.

Iako i Linkedin mi se čini kao dobar izbor, iako mi je on možda više za privlačenje poslovnih partnera.

No, svakako bih preporučila možda što veću rasprostranjenost na društvenim mrežama, nekako iz osobnog iskustva mi je malo odbojno ako vidim da tvrtka ima izrađen račun na jednoj društvenoj mreži. Tako da ono, malo mašte i malo zabave unijeti u radni dan i poigrati se sa društvenim mrežama. Svakako može doprinijeti poslovanju, nikako naškoditi.

–1 glas
Matej Tolić od Matej Tolić (3.9k bodova)
facebook ti je najpopularniji u hrvatskoj iza njega ide twitter najbolje bih bilo da odabereš facebook nečeš ožaliti.Sretno

Slična pitanja

2 odgovora
Goran Dren 02.01.2014. pitanje u rubrici Internet od Goran Dren (5.4k bodova)
1 odgovor
1 odgovor
3 odgovora
Zoran Jurić 04.12.2014. pitanje u rubrici Web Marketing od Zoran Jurić (7.3k bodova)
Znatko medijski pokriva

Zagreb, 29. i 30.11. 2022.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

GAME CHANGERPrva poslovna gaming i metaverse konferencija

Zagreb, 01.12.2022.

KOTIZACIJE
Znatko medijski pokriva

NEM Zagreb 2022Središnje mjesto okupljanja producenata, scenarista, produkcijskih kuća, predstavnika FTA televizija, pay TV kanala, streaming servisa te ostalih stvaratelja sadržaja

Zagreb, 07. - 09.12.2022.

ULAZNICA
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

9.6k pitanja

15.0k odgovora

3.4k komentara

1.4k korisnika

...