233 pregleda
Marina Baričanec u rubrici Web Marketing od Marina Baričanec (4.7k bodova)
Kako svakodnevno organizirati rad 1 community managera? Jasno je da 1 community manager ne može raditi 24 sata svaki dan, svih 7 dana u tjednu, itd. Kako onda organizirati posao kad imamo kao ljudski resurs samo 1 coummunity managera?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+1 glas
Kristina Kozić od Kristina Kozić (427 bodova)

Za početak je vrlo važno donošenje strategije u kojoj su navedene osnovne informacije o projektu i u kojoj su jasno postavljeni ciljevi. Sljedeći korak je određivanje target skupine i načina komunikacija putem naših društvenih kanala. Važno je definirati gdje je taj naš target i na temelju toga odrediti kojim ćemo se kanalima komunikacije koristiti. Kod organiziranja dnevnog rada možda najvažniji korak je pravovremena aktivacija korisnika, odnosno, moramo prije svega biti upoznati s time kada je naš target najaktivniji na društvenim mrežama. Dnevna organizacija rada će se donijeti prema unaprijed postavljenom timeline-u sa upisanim dnevnim planom objava i zadacima (dinamika objava, odgovaranje na upite u inbox, visitor postove te na komentare, vrijeme potrebno za kreiranje sadržaja i sl.). Kod posla community managera ne postoji jedinstveno pravilo koje nam može odgovoriti na pitanje: kako organizirati rad? S obzirom da je svaka platforma i svaki brand na neki način poseban i jedinstven, potrebno je najprije dobro osluškivati korisnike kojima se obraćamo, prilagoditi se njima i na taj način organizirati svakodnevni rad managera. Naravno, dobar community manager uvijek će biti spreman reagirati kada i ako se dogodi krizna situacija u kojoj će reakcija morati biti promptna. 

Goran Dren 20.04.2017. pitanje u rubrici Web Marketing od Goran Dren (6.2k bodova) Što opisuje radno mjesto Google Adwords managera?
0 glasa
Branimir Lozej od Branimir Lozej (586 bodova)
Vrlo je važno postaviti ciljeve kompanije, tj. Facebook stranice. Nakon postavljenih ciljeva, vrlo je važno proučiti Facebook Insightse i kroz njih, uz sve ostale podatke, dobiti podatke o aktivnosti postojećih korisnika na Facebook stranici, točnije potrebno je vidjeti vrijeme kada su oni najaktivniji i kada posjećuju našu stranicu.

Upravo je to vrijeme određenih benchmark oko kojeg trebamo kreirati svoje objave, ali i vrijeme rada community managera. Isto tako njegovo vrijeme, recimo da je to 8 sati dnevno, možemo podijeliti u dva dijela, npr. 4 sata rada od 10 do 14 te ostala 4 sata rada od 18 do 22 sata. Otprilike su to neka vremena kada su korisnici najaktivniji i kada možemo očekivati najveći broj upita i interakcija. Što se samih objava tiče, njih se može tako i tako schedulirati i ako se radi o nekom brendu, poput recimo 'Dida Bože' ili određenih sličnih kompanija, sve objave možemo unaprijed osmisliti i stvoriti.

Tako da otprilike to pokriva svih pet dana u radnom tjednu, a što se subote i nedjelje tiče, tu je situacija malo drugačija. Naime, aktivnost korisnika uvelike ovisi o vanjskim uvjetima (snijeg, kiša, sunce...) te o određenim posebnim događajima (utakmice reprezentacija, velika sportska natjecanja, blagdani...) tako da je u ta vremena potrebna posebna angažiranost i spremnost na reakciju u pravo vrijeme.

Npr. važno je da community manageru pripremu potreban materijal (video, gif, foto...) koji može koristiti u tim situacijama koji on "live" objavljuje tijekom određenog događaja. Ta pravovremena reakcija donosi velike rezultate. Što se tiče aktivnosti korisnika tijekom lijepog vremena, ona je uvelike smanjena, pa i community manageri mogu malo odahnuti, no svaki pravi community manager bit će na dispoziciji u svakom trenutku te će kroz mobilnu aplikaciju Pages povremeno pratiti aktivnost korisnika te moderirati njihovu komunikaciju. No, to nije potrebno raditi svake sekunde već svakih dva do tri sata, a u slučaju određene krizne situacije potrebno je reagirati pravovremeno i kvalitetno na nastalu situaciju.

Zaključio bih da je nije teško organizirati rad jednog community managera u svih 7 dana u tjednu, ali je teže pronaći jednu takvu osobu koja je visoko motivirana održavati Facebook stranicu svih 7 dana u tjednu i s navedenim radnim vremenom.

Slična pitanja

3 odgovora
Zoran Jurić 04.12.2014. pitanje u rubrici Web Marketing od Zoran Jurić (8.6k bodova)
3 odgovora
Mihaela Blažeka 12.11.2020. pitanje u rubrici Osobni razvoj od Mihaela Blažeka (25.5k bodova)
2 odgovora
Goran Dren 02.01.2014. pitanje u rubrici Internet od Goran Dren (6.2k bodova)
3 odgovora
Sandra Vukov 26.12.2020. pitanje u rubrici Hrana i piće od Sandra Vukov (19.5k bodova)
3 odgovora
Marko Vuljanić 26.11.2020. pitanje u rubrici Hrana i piće od Marko Vuljanić (342 bodova)
2 odgovora
Znatko medijski pokriva
MONEY MOTION 2023
Udruga eCommerce Hrvatska

Zagreb, 28.03.2023.
PRIJAVE
Znatko medijski pokriva
WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike
Znatko medijski pokriva

WEEKEND FOOD FESTIVAL 2023

WEEKEND FOOD FESTIVAL 2023

Najbolja gastronomija, hrana i catering

Rovinj, 14. - 16. 4. 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

FUTURE TENSE 2023

FUTURE TENSE 2023

Poslovna konferencija orijentirana budućnosti

Zagreb, 10. i 11. 5. 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Superprodavač 2023

Superprodavač 2023

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.5k pitanja

16.8k odgovora

4.2k komentara

1.3k korisnika

...