231 pregleda
Mihaela Blažeka u rubrici Osobni razvoj od Mihaela Blažeka (25.1k bodova)
Vrijeme kao da je počelo sve brže teći. Ili se radi o tome ili se radi o problemima s organizacijom. Kako stići sve obaviti u danu i kako se što bolje organizirati?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+4 glasa
Iva Murat od Iva Murat (33.7k bodova)
odabran od Mihaela Blažeka
 
Najbolji odgovor

Dobro je da si dan prije isplanirate obaveze i napravite raspored za slijedeći dan. Popišite sve što morate napraviti, a onda tijekom dana s popisa križajte obaveze, kako koju napravite. Možete obaveze podijeliti u kategorije ili ih označiti po važnosti koristeći različite boje. Na primjer, poslovne obaveze su jedna kategorija, kućanski poslovi druga, kupovina treća, a dogovori s prijateljima četvrta kategorija. Ono najvažnije što morate obaviti taj dan možete označiti crvenom bojom. Dobro je i da si isplanirate koliko vremena ćete utrošiti na što. Svakako u raspored stavite i vrijeme za opuštanje. Svakome u danu treba barem pola sata-sat vremena koje će provesti odmarajući i sebi udovoljavajući. Za to vrijeme možete gledati omiljenu seriju, priuštiti si toplu kupku, čitati knjigu, raditi što god vas opušta i veseli. Nemojte preuzimati obaveze koje ne stignete izvršiti. Ako možete birati koje zadatke na poslu obavljate koji dan, gledajte da si ne pretrpate raspored. Tu će vam također pomoći zapisivanje obaveza. Kad se radi o dogovorima s prijateljima, tu također razmislite prije nego što pristanete. Glupo je pristati pa onda otkazati u zadnji čas ili pak doći na kavu, ali cijelo vrijeme biti odsutni jer mislite o svim tim nedovršenim obavezama. 

+3 glasa
Ivana Horžić od Ivana Horžić (17.6k bodova)

Organizirati se nije lako. Svaka osoba ima drugačiji način na koji funkcionira i kako si sve olakšava. No postoje određeni savjeti za olakšavanje organizacije. Najbolje je napraviti si pano/ploču na kojoj ćete stavljati natuknice što sve u određenome danu trebate napraviti. Također je super i uvijek uz sebe imati planer koji je organiziran po danima ili godini. U njega uvijek možete napisati sve obaveze za taj dan, te ga uvijek nositi uz sebe kao podsjetnik. Male naljepnice/stickeri su super za označavanje pojedinih stvari. Tako ukoliko određeni dan morate napraviti nešto iznimno bitno (predati zadaću, otići na neki sastanak) to možete dodatno označiti njime. Super je i na kraju tjedna (najbolje nedjelja) napraviti si plan sa svim obavezama za sljedeći tjedan, a za sljedeći dan si obaveze možete ponoviti i pregledati obaveze svaku večer prije spavanja. Ovo su savjeti koji pomažu svakoj osobi organizirati se tako da ima više vremena za sebe i odmaranje, a da uz to sve odradi i napravi u zadanome roku 

+2 glasa
Lara Tić od Lara Tić (5.0k bodova)
Meni je osobno puno pomoglo što sam si kupila/izradila personalizirani rokovnik, koji uvijek imam sa sobom. Najčešće uzmem bilježnicu A5 formata, koja stane u većinu mojih torbi/ruksaka. Čim dogovorim neku obavezu ju zapišem u njega, i kada sam doma ga držim otvorenog na tjednu u kojem se nalazim, te ga svaki dan pogledam da se prisjetim što sve moram odraditi.

Vrijeme počne brze teći kako se obaveze gomilaju, uvijek imamo osjećaj kao da jednostavno nemamo dovoljno vremena.

Još sam čula za onu dobro poznatu taktiku da si odredimo u koje vrijeme ćemo što raditi (npr. učenje od 17 do 19), međutim u mom slučaju bi se uvijek ispostavilo da nešto iskrsne i da moram produžiti/skratiti vrijeme obavljanja neke obaveze. Volim si pustiti samo malo te slobode, jer mi to umanjuje stres i ne razmišljam cijelo vrijeme koliko još vremena imam za što. To u hodu odlučujem, međutim uvijek savjetuje isprobavanje te tehnike kako bi svatko vidio što mu najbolje odgovara.

Slična pitanja

2 odgovora
1 odgovor
Marko Radić 25.03.2016. pitanje u rubrici Djeca i roditeljstvo od Marko Radić (8.7k bodova)
6 odgovora
Michelle Koprivnjak 21.11.2020. pitanje u rubrici Odnosi i veze od Michelle Koprivnjak (10.7k bodova)
1 odgovor
1 odgovor
Marija Userin 30.09.2020. pitanje u rubrici Obrazovanje od Marija Userin (212 bodova)
2 odgovora
Mihaela Blažeka 07.10.2020. pitanje u rubrici Hrana i piće od Mihaela Blažeka (25.1k bodova)
Znatko medijski pokriva

Vincekovo 2023

Na blagdan Sv. Vinka obilježava se Vincekovo kada počinje nova vinogradarska godina

Sv. Ivan Zelina, 22.01.2023.

DOĐITE
Znatko medijski pokriva
MONEY MOTION 2023
<< the only FinTech conference you should attend >>

Zagreb, 9. - 10. ožujka 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023


Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.0k pitanja

16.0k odgovora

3.9k komentara

1.4k korisnika

...