Kako naučiti dijete da bude organizirano?

111 pregleda
Marko Radić 25.03.2016. pitanje u rubrici Djeca i roditeljstvo od Marko Radić [Superaktivan] (4,803 bodova)
07.09.2020. promjena rubrike od Znatko
Kako naučiti dijete (mlađi i stariji teenager) da bude organizirano?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+6 glasa
Ivana Mačić 28.03.2016. odgovor od Ivana Mačić [Superaktivan] (4,145 bodova)

1. Instalirajte ili učitajte svom tinejdžeru Google Calendar (web ili mobitel). Dopustite tinejđeru da izabere default boju događanja u Google Calender aplikaciji po vlastitom ukusu.

2. Pomognite mu da nauči kako koristiti Google Calendar na webu i na mobitelu te neka zapiše sve aktivnosti tijekom dana; učenje, prijatelji, kućni poslovi itd.

3. Ohrabrite ga da pogleda u svoj Google Calendar kada razmišlja o novim aktivnostima ili sastancima s vršnjacima. To će pomoći da postane više odgovoran za svoje slobodno vrijeme.

4. Isto tako ga ohrabrite, da uz pomoć Google Calendara odredi prioritete svojih dužnosti - neka prvo odradi one koje su važnije i neka pazi, da ne izostavi napisati niti jednu dužnost u Google Calendar.

5. Pokažite mu kako da obavi svoje dužnosti brzo i efikasno, tako da se riješi stvari koje ga ometaju. Npr. ako uči neka u blizini ima stvari samo za učenje, a ne nešto što bi mu moglo skrenuti pažnju.

6. Postavite očekivanja. Napomenite što želite da napravi od kućnih poslova i kada ili kakve rezultate želite da postigne. Kada je to rečeno dopustite mu da si sam uz pomoć Google Calendara, organizira vrijeme kako mu najbolje odgovara.

7. Ohrabrite ga da uvijek provjeri dovršeni posao. Bilo da se radi o domaćoj zadaći ili kućnom poslu. 

8. Stvorite povjerenje između sebe i svog vršnjaka i podijelite Google Calendar međusobno - da on vidi Vaš, a Vi njegov kalendar (raspored).

Slična pitanja

2 odgovora 148 pregleda
Naslovnica (klik na glavni Znatkov logo) sada nudi ZANIMLJIVA pitanja s puno odgovora, a opcija "NOVO!" u gornjem glavnom izborniku NEDAVNA pitanja i odgovore.

Gdje pratiti Znatka?

...