480 pregleda
Mihaela Blažeka u rubrici Recepti od Mihaela Blažeka
Nema goreg osjećaja nego kad se kora od jajeta teško skida i onda na kraju bacimo skoro cijeli bjelanjak. Koji su trikovi za lakše skidanje kore na jajetu?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+4 glasa
Kristina Ljubica Pasa od Kristina Ljubica Pasa
Jaje je jedna od namjernica koju dosta ljudi zna na dosta načina pripremiti. Od jaja na oko, kajgane, blanširanog jaja te do tvrdo kuhanog jaja. Ljudima najviše muku zadaje tvrdo kuhano jaje. Prije kuhanja najbolje je jaje ostaviti 10--ak minuta da se ugrije na sobnoj temperaturi. Bitno je da se jaje stavi u hladnu vodu. Sljedeća procedura je vrlo jednostavna, prilikom kuhanja u vodu se doda žličica soda bikarbona te nakon što se jaje skuha stavi ga se u hladnu vodu te lagano oguli ljuska.
+3 glasa
Nikolina Šrajbek od Nikolina Šrajbek

Uvijek sam s čuđenjem gledala baku kako puše u kuhana jaja kad sam bila dijete. Naime, baka bi, da bi lakše skinula ljusku jajeta, prvo očistila uži dio jajeta tako da nastane manji krug, a potom širi dio jajeta tako da bude veći krug. Jaje bi pritisnula rukom između palca i kažiprsta, a manji krug prislonila bi na usne i jako puhnula. Tako jaje ispadne van bez ikakvih oštećenja. Prije samog kuhanja jaja, širi dio istih probušila bi iglom tako da se ljuska lakše odvoji od bjelanjka.

Slična pitanja

1 odgovor
1 odgovor
3 odgovora
Augustina Kolak 28.12.2020. pitanje u rubrici Recepti od Augustina Kolak
4 odgovora
Lovro Gustić 29.11.2020. pitanje u rubrici Recepti od Lovro Gustić
Znatko predstavlja

Kako dobro pozicionirati svoj online biznis

20.03.2024.
PRIJAVA
Znatko predstavlja

Budućnost financija i tehnologije

Zagreb
21. i 22. 03. 2024.

ULAZNICE

13.3k pitanja

21.9k odgovora

8.0k komentara

1.6k korisnika

...