Kako dnevno organizirati rad 1 community managera?

67 pogleda
garavuša pitano Mar 29, 2017 u kategoriji Web Marketing od korisnika garavuša Aktivan (784 bodova)
Kako svakodnevno organizirati rad 1 community managera? Jasno je da 1 community manager ne može raditi 24 sata svaki dan, svih 7 dana u tjednu, itd. Kako onda organizirati posao kad imamo kao ljudski resurs samo 1 coummunity managera?

Please log in or register to answer this question.

2 odgovor(a)

+1 glas
Kristina Kozić odgovoreno Apr 20, 2017 od korisnika Kristina Kozić Početnik (55 bodova)

Za početak je vrlo važno donošenje strategije u kojoj su navedene osnovne informacije o projektu i u kojoj su jasno postavljeni ciljevi. Sljedeći korak je određivanje target skupine i načina komunikacija putem naših društvenih kanala. Važno je definirati gdje je taj naš target i na temelju toga odrediti kojim ćemo se kanalima komunikacije koristiti. Kod organiziranja dnevnog rada možda najvažniji korak je pravovremena aktivacija korisnika, odnosno, moramo prije svega biti upoznati s time kada je naš target najaktivniji na društvenim mrežama. Dnevna organizacija rada će se donijeti prema unaprijed postavljenom timeline-u sa upisanim dnevnim planom objava i zadacima (dinamika objava, odgovaranje na upite u inbox, visitor postove te na komentare, vrijeme potrebno za kreiranje sadržaja i sl.). Kod posla community managera ne postoji jedinstveno pravilo koje nam može odgovoriti na pitanje: kako organizirati rad? S obzirom da je svaka platforma i svaki brand na neki način poseban i jedinstven, potrebno je najprije dobro osluškivati korisnike kojima se obraćamo, prilagoditi se njima i na taj način organizirati svakodnevni rad managera. Naravno, dobar community manager uvijek će biti spreman reagirati kada i ako se dogodi krizna situacija u kojoj će reakcija morati biti promptna. 

Goran Dren pitano Apr 20, 2017 u kategoriji Web Marketing od korisnika Goran Dren Superaktivan (3,614 bodova) Što opisuje radno mjesto Google Adwords managera?
0 glasova
Branimir Lozej odgovoreno Apr 21, 2017 od korisnika Branimir Lozej Početnik (74 bodova)
Vrlo je važno postaviti ciljeve kompanije, tj. Facebook stranice. Nakon postavljenih ciljeva, vrlo je važno proučiti Facebook Insightse i kroz njih, uz sve ostale podatke, dobiti podatke o aktivnosti postojećih korisnika na Facebook stranici, točnije potrebno je vidjeti vrijeme kada su oni najaktivniji i kada posjećuju našu stranicu.

Upravo je to vrijeme određenih benchmark oko kojeg trebamo kreirati svoje objave, ali i vrijeme rada community managera. Isto tako njegovo vrijeme, recimo da je to 8 sati dnevno, možemo podijeliti u dva dijela, npr. 4 sata rada od 10 do 14 te ostala 4 sata rada od 18 do 22 sata. Otprilike su to neka vremena kada su korisnici najaktivniji i kada možemo očekivati najveći broj upita i interakcija. Što se samih objava tiče, njih se može tako i tako schedulirati i ako se radi o nekom brendu, poput recimo 'Dida Bože' ili određenih sličnih kompanija, sve objave možemo unaprijed osmisliti i stvoriti.

Tako da otprilike to pokriva svih pet dana u radnom tjednu, a što se subote i nedjelje tiče, tu je situacija malo drugačija. Naime, aktivnost korisnika uvelike ovisi o vanjskim uvjetima (snijeg, kiša, sunce...) te o određenim posebnim događajima (utakmice reprezentacija, velika sportska natjecanja, blagdani...) tako da je u ta vremena potrebna posebna angažiranost i spremnost na reakciju u pravo vrijeme.

Npr. važno je da community manageru pripremu potreban materijal (video, gif, foto...) koji može koristiti u tim situacijama koji on "live" objavljuje tijekom određenog događaja. Ta pravovremena reakcija donosi velike rezultate. Što se tiče aktivnosti korisnika tijekom lijepog vremena, ona je uvelike smanjena, pa i community manageri mogu malo odahnuti, no svaki pravi community manager bit će na dispoziciji u svakom trenutku te će kroz mobilnu aplikaciju Pages povremeno pratiti aktivnost korisnika te moderirati njihovu komunikaciju. No, to nije potrebno raditi svake sekunde već svakih dva do tri sata, a u slučaju određene krizne situacije potrebno je reagirati pravovremeno i kvalitetno na nastalu situaciju.

Zaključio bih da je nije teško organizirati rad jednog community managera u svih 7 dana u tjednu, ali je teže pronaći jednu takvu osobu koja je visoko motivirana održavati Facebook stranicu svih 7 dana u tjednu i s navedenim radnim vremenom.

Slična pitanja

2 odgovora 333 pogleda
1 odgovor 42 pogleda
1 odgovor 990 pogleda
0 odgovora 35 pogleda
1 odgovor 373 pogleda
Dimitrije-Vuk Veličković pitano Apr 1, 2016 u kategoriji Poslovanje od korisnika Dimitrije-Vuk Veličković Superaktivan (4,089 bodova)
Znatko

Znatko je edukativni web servis online zajednice za pretraživanje pitanja, postavljanje pitanja i odgovaranje na pitanja.

..:: POSTAVITE PITANJE ::..

Znatko Vam može pomoći!

2,034 pitanja

2,641 odgovora

1,316 komentara

1,039 korisnika

Gdje pratiti Znatka?

Google+

Koga preporuča Znatko?Web::Edukacija

CISEx

Kontaktirajte Znatka kako biste mogli i Vi postati preporučeni partneri te sudjelovati u mjesečnom nagradnom fondu!
...