49 pregleda
Frenki (Ilija) Atajić u rubrici Politika od Frenki (Ilija) Atajić
uređen od Znatko
Na zasjedanju članica G-20 prije par dana u Delhiju (indija) nisu donijeli dluku da osude rusiju za agresiju na ukrajinu - zašto su donijeli takvu odluku..?
(članice G-7 su, bile za to, ali su ih u glasanju - ovi iz G-20 preglasali)
Dali nam to pokazije nešto drugo, da javno, u medijima osuđuju istu, ali kad to trebadobiti na nekoj težini - da se donese neka rezlucija ili sl. isti to odbijaju..

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+9 glasa
Adriana Horvat od Adriana Horvat

Samit G-20, odnosno njegove članice, osudile su upotrebu sile, ali nisu direktno spomenuli Rusiju kao odgovornu za trenutni rat. Članice su pozvane da izbjegavaju korištenje sile. Zašto je tome tako, može se prepisati tome da vrlo jednostavno o Rusiji ovisi veliki broj država. Iako treba osuditi svaki oblik agresije, treba biti realan i biti svjestan da je ruska nafta i plin pokretač mnogih gospodarstava. A s obzirom na nadolazeću zimu jasno je zašto se treba donekle "primiriti" situacija.

+7 glasa
Goran Gonar od Goran Gonar
Koliko znam, većina članica G-20 je javno osudila rusku invaziju. Čak su im uvele i sankcije. Međutim, neki članovi G-20 nisu voljni da osuđuju Rusiju kroz formalno-pravni okvir zvan "rezolucija G-20".

Po meni, neki članovi G-20, kao što su Kina i Indija, imaju jako jako bliske odnose s Rusijom. Naravno da ju onda ne žele je osuđivati. :)

Imaš onda neke članove G-20 koji vjeruju da svi oni ne treba miješati u političke sukobe. Kao što je onaj u Ukrajini, jel... Ipak su G-20 financijaši.

I Rusija je i dalje velesila. Ma što mi mislili o njoj. Neki članovi G-20 (Turska, ...) vjeruju da ikakvo osuđivanje Rusije (bez obzira što prešutno priznaju iste kao agresore - kad ih EU "stisne";) onda može dovesti do eskalacije sukoba i šireg rata po Europi. A to ne žele!

Sve u svemu jasno je - međunarodna zajednica je podijeljena u vezi s pitanjem Ukrajine, a daljnje forsiranje bilo koje opcije bi dovelo do veće polarizacije svijeta koja financijašima u ovom trenutku očito nije potrebna.
Znatko medijski pokriva


Zagreb
30. 09. 2023.

ULAZNICE uz POPUST
Znatko medijski pokriva
TEHNOLOŠKA SENZACIJA GODINE

Zagreb
12. 10. 2023.

KUPI ULAZNICE
Znatko medijski pokriva
Engage in a new social, business and technological revolution

Zagreb
19. i 20. 10. 2023.

KUPI ULAZNICU
Znatko medijski pokriva

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Powered by Intersec

Ljubljana
25. i 26. 10. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.0k pitanja

18.9k odgovora

6.1k komentara

1.5k korisnika

...