Frenki (Ilija) Atajić u rubrici Politika od
uređen od Znatko
Na zasjedanju članica G-20 prije par dana u Delhiju (indija) nisu donijeli dluku da osude rusiju za agresiju na ukrajinu - zašto su donijeli takvu odluku..?
(članice G-7 su, bile za to, ali su ih u glasanju - ovi iz G-20 preglasali)
Dali nam to pokazije nešto drugo, da javno, u medijima osuđuju istu, ali kad to trebadobiti na nekoj težini - da se donese neka rezlucija ili sl. isti to odbijaju..

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+9 glasa
Adriana Horvat od

Samit G-20, odnosno njegove članice, osudile su upotrebu sile, ali nisu direktno spomenuli Rusiju kao odgovornu za trenutni rat. Članice su pozvane da izbjegavaju korištenje sile. Zašto je tome tako, može se prepisati tome da vrlo jednostavno o Rusiji ovisi veliki broj država. Iako treba osuditi svaki oblik agresije, treba biti realan i biti svjestan da je ruska nafta i plin pokretač mnogih gospodarstava. A s obzirom na nadolazeću zimu jasno je zašto se treba donekle "primiriti" situacija.

+7 glasa
Goran Gonar od
Koliko znam, većina članica G-20 je javno osudila rusku invaziju. Čak su im uvele i sankcije. Međutim, neki članovi G-20 nisu voljni da osuđuju Rusiju kroz formalno-pravni okvir zvan "rezolucija G-20".

Po meni, neki članovi G-20, kao što su Kina i Indija, imaju jako jako bliske odnose s Rusijom. Naravno da ju onda ne žele je osuđivati. :)

Imaš onda neke članove G-20 koji vjeruju da svi oni ne treba miješati u političke sukobe. Kao što je onaj u Ukrajini, jel... Ipak su G-20 financijaši.

I Rusija je i dalje velesila. Ma što mi mislili o njoj. Neki članovi G-20 (Turska, ...) vjeruju da ikakvo osuđivanje Rusije (bez obzira što prešutno priznaju iste kao agresore - kad ih EU "stisne";) onda može dovesti do eskalacije sukoba i šireg rata po Europi. A to ne žele!

Sve u svemu jasno je - međunarodna zajednica je podijeljena u vezi s pitanjem Ukrajine, a daljnje forsiranje bilo koje opcije bi dovelo do veće polarizacije svijeta koja financijašima u ovom trenutku očito nije potrebna.

Slična pitanja

4 odgovora 490 👀
Ivan Gačić 25.02.2022. pitanje u rubrici Politika od Ivan Gačić
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.3k pitanja

23.3k odgovora

8.9k komentara

1.7k korisnika

...