Mario Bedeković u rubrici Vjera i religija od

Da li su Adam i Eva (iz Biblije) rodom ili u srodstvu s narodom Anunaki za koji nekoliko starih civilizacija (Sumerani, ...) smatra prvim narodom nastalim kao potomcima "nebeskh ljudi"?

* povezano sa odgovorom na pitanje: Da li je čovječanstvo nastalo incestom?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+7 glasa
Ana Kraljević od
odabran od Mario Bedeković
 
Najbolji odgovor
Priča o Adamu i Evi nalazi se u Bibliji i povezana je s hebrejskom vjerom. Sumerani, s druge strane, imaju svoje mitološke priče, uključujući one o Anunnakiju, skupini bogova koji su se prema sumerskim tekstovima spustili na Zemlju.

Važno je napomenuti da su mitološke priče i vjerovanja sastavni dio kulturne baštine različitih civilizacija, a interpretacije i priče mogu varirati između različitih kultura. U znanstvenom smislu, mitološke priče nisu doslovne povijesne činjenice, već često imaju simboličke i duhovne značaje.

U slučaju Adam i Eve, to je priča iz hebrejske Biblije i vjerskog konteksta, dok su priče o Anunnakiju dio sumerske mitologije. Nema znanstvenih dokaza koji bi potvrdili povijesnu točnost ovih priča, pa se stoga promatraju više kao dio kulturne i vjerske baštine. Interpretacije i vjerovanja mogu se razlikovati među ljudima i kulturama.
+3 glasa
Ivona Jagatić od
Vrlo zanimljivo pitanje,

Adam i Eva su prvi ljudi, a Anunaki su božanstva koja su sišla na zemlju. Anunakije prije možemo povezati sa Nefilima koji se spominju u Knjizi Izlaska i Knjizi Brojeva. Tamo piše da su sinovi Božji došli na Zemlju i imali odnos sa Zemljankama i tako su nastali Nefili. Prema tome su Nefili sinovi Anunakija.
Darija Gorić od
Jesu ili nisu? :)
Boris Marović od
Ovo je kao komentar. Ne baš odgovor. Iako baš me zanima pravi odgovor.‌
Ivona Jagatić od
Anunakiji su sumeranska verzija Adama i Eve.‌
Ivona Jagatić od
Prema nekim teorijama zavjere su Anunakiji stvorili prvog čovjeka. Rajski vrt je navodno bio vrt koji je bio kao njihov laboratorij. Broj 37 je bio ključan broj te su u čovjeka ugradili mnoge stanice s brojem 37.
Prema tome su Anunakiji kreatori Adama i Eve, prema toj teoriji, iako mitologija govori drugačije.‌
Ivona Jagatić od
Ako nekoga jako zanima o Anunakijima, sumeranskim bogovima i ostalim kozmogonijskim i teogonijskim mitovima mogu mu preporučiti dijelove knjige za čitanje koje sam morala naučiti za ispit iz kolegija "Mitovi i religijski običaji starih naroda", 2019./2020.‌

Slična pitanja

1 odgovor 156 👀
1 odgovor 96 👀
3 odgovora 511 👀
2 odgovora 176 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.8k pitanja

22.5k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...