96 pregleda
Katarina Pofuk u rubrici Osobni razvoj od Katarina Pofuk
uređen od Znatko

Pitanje na Znatku za uspješne ljude: Tko Vam je uzor na Vašem životnom putu?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+10 glasa
Ante Mihaljevic od Ante Mihaljevic

Na svom životnom putu inspiraciju crpim iz raznih izvora, a ako bih izdvojio središnju figuru, to bi bio Isus Krist. Yup, not what you would expect. smiley Nije tajna da sam vjernik i da je to vrijednost do koje puno držim.
Njegova učenja, vrijednosti i primjer koji je dao svojim životom (i onim što je uslijedilo) duboko rezoniraju sa mnom. Ono što me privlači Isusu nije samo njegova duboka mudrost nego i njegovo suosjećanje, poniznost i naglasak na ljubavi i razumijevanju (od čega mi sve navedeno kronično fali), a utjecao je i na moje gledište o vodstvu, odnosima i važnosti služenja drugima. 

Naravno, imao sam sreću susresti mentore, učitelje i članove obitelji koji su odigrali ključnu ulogu u oblikovanju mojih vrijednosti i karaktera. Njihov odgoj i podrška bili su neprocjenjivi, prije svega jer su mi pružali praktične savjete i mudrost, no ponekad je i kritika (čitaj: kazna) bila jako korisna, iako se to ne bi dalo zaključiti iz mojih reakcija u djetinjstvu. smiley

Vjerujem u učenje iz različitih izvora i iskustava (po Gallupu mi je prvi talent Input), a moje divljenje Isusu nadopunjuju lekcije iz stvarnog svijeta koje sam stekao od onih koje sam osobno upoznao. Ne stavljam te ljude na pijedestal, već cijenim različite načine na koje su ti pojedinci, uključujući spomenute mentore i obitelj, doprinosili i još uvijek doprinose mom rastu i razumijevanju života. 


Ante Mihaljević
Business Communication Coach
M: +385 97 797 4058
www.antemihaljevic.com
info@antemihaljevic.com

www.linkedin.com/in/ante-mihaljevich/

+5 glasa
Dominik Pustajic od Dominik Pustajic
Ja mogu reći da sam uvijek bio tvrdoglav, ali sam uzimao od svakoga tko je imao nešto pametno za reći po malo. Ne mogu reći da sam se bazirao na jednu osobu te da sam ju idolizirao i samo se nje držao.

Izvukao sam iz svakog savjeta/ideje ili čega god bar nešto malo, no na kraju bi moja tvrdoglava glava ipak sama odlučila kako će i što poduzeti.
Borna Matić od Borna Matić
Tvrdoglavost ispada da u životu dođe kao dobra stvar! :) Barem prema mom iskustvu. ;)
Branka Begić od Branka Begić
Općenito govoreći - tvrdoglavost je mana. I tvrdoglavi ljudi s vremenom djelomično nauče biti - prilagodljivi, asertivni i pragmatični.

Slična pitanja

2 odgovora
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.6k pitanja

20.1k odgovora

7.1k komentara

1.6k korisnika

...