Redakcija u rubrici Filmovi i serije od

Što je na programu 21. ZFF-a u petak, 10.11.2023.?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+8 glasa
Monika Kiris od

Program za petak na 21. ZFF-u

Petak, 10.studenog, na 21. ZFF-u ove 2023. godine donosi posljednje naslove iz glavnog natjecateljskog programa prije subotnje dodjele nagrada. 

U Cinestaru Branimir, u 18:30 gledatelji će imati priliku vidjeti "20.000 vrsta pčela," španjolski film redateljice Estibaliz Urresola Solaguren koji istražuje temu odrastanja smještenu u idiličnu Baskiju. Ovaj nježan film prati Sofíu Otero, najmlađu dobitnicu nagrade za najbolju glumicu na Berlinaleu. 

Nakon toga, u 21 sat, u istom kinu prikazat će se "Sami u Reykjaviku," novi film islandske redateljice Ninne Pálmadóttir koji istražuje teme samoće i ljudske povezanosti na netipičan način.

U programu Kinoteka, projekcije počinju u 14 sati s filmom "Morska iskra," dobitnikom posebnog priznanja na Berlinaleu, koji donosi priču o odrastanju, gubitku i zacjeljivanju. Ovaj se film prikazuje iz programa za mlade PLUS.

U 17 sati, u sklopu Velikih 5, bit će prikazan "Otet," talijanski film Marca Bellocchija, koji tematizira stvarni slučaj iz 19. stoljeća kada je Katolička crkva otela židovskog dječaka. U 19:30 sati, u kinu Kinoteka, bit će prikazan "Pamtim samo sretne dane," novi film Nevija Marasovića iz natjecateljskog programa Ponovno s nama

U 22 sata u Kinoteci možete pogledati nove naslove iz međunarodne kratke konkurencije, Opservacija i Samo neka uspije, kao i naslove iz programa hrvatskog kratkog metra Kockice, Prava istina priče o šori Andree Slaviček, Susjede bubice Filipa Zadre te Dobro je lijepo je Luke Galešića. 

U MSU-u, petak počinje u 16 sati filmom "Kraljicom plesa," pričom o dvanaestogodišnjoj Mini koja se prijavljuje na audiciju za školsku plesnu skupinu unatoč nedostatku plesnog iskustva. U 18 sati, u sklopu natjecateljskog programa "Mreža festivala Jadranske regije," bit će prikazan "Moć," mračni politički triler redatelja Mátyása Priklera. Večer završava u 20:30 sati s filmom "Suparnik" redatelja Milada Alamia, koji se natječe za nagradu Zlatni bicikl u programu Ponovno s nama.

U sklopu programa Industrija, održat će se Pitching forum studentskih projekata, na kojem će mladi scenaristi i redatelji predstaviti svoje projekte međunarodnom panelu završava program Industrije Mladost.

Održat će se i masterclass njemačke montažerke Bettine Böhler, koja će govoriti o svom radu na filmovima poput "Vestern" i "Crveno nebo", bogatom iskustvu rada na filmu, izazovima koje nosi posao montažerke te opetovanim suradnjama s redateljicama i redateljima.

Slična pitanja

1 odgovor 262 👀
1 odgovor 235 👀
1 odgovor 246 👀
1 odgovor 371 👀
1 odgovor 189 👀
1 odgovor 150 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.3k pitanja

23.2k odgovora

8.9k komentara

1.7k korisnika

...