Robert Mali u rubrici Web Marketing od Robert Mali
Možda staro pitanje, ali dobro ga je ponoviti pa me zanima što kažete i da li se odgovor ovih godina promijenio s vremenom. Pitanje je jednostavno - Zašto je internet marketing višestruko isplativiji od ostalih medija?

U biti - da li uopće je?! :-)

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+3 glasa
Mario Pintar od Mario Pintar
odabran od Robert Mali
 
Najbolji odgovor
Pa mojem sudu isplativiji je upravo iz razloga što je mjerljiv. Ako koristite klasične kanale oglašavanja (radio, novine, TV) najvjerojatnije nećete imati nikakvih povratnih informacija oko angažmana ljudi (vaših korisnika/kupaca). Koliko je njih vidjelo oglas u novinama i kupilo vaš proizvod/uslugu nakon toga? Koliko ih je otišlo na vaš web? Koliko ih je poslalo email s upitom? Ne znate ništa ukoliko recimo na oglas ne stavite neki QR kod (Scan-to-Join) preko kojeg će otići na neku landing stranicu.

S druge strane, za razliku od klasičnih kanala promocije internet marketing je izuzetno mjerljiv i vi možete saznati gotovo sve. Ne samo saznati, nego i kasnije poduzimati određene akcije (recimo slanje newslettera) nakon što je korisnik posjetio neku određenu stranicu, kliknuo na neki link, napravio download nekog dokumenta (eknjige) i nešto slično. Uz to je, još uvijek daleko jeftiniji, a osim toga možete i dobro segmentirati vaše kampanje, raditi A/B testing. Internet marketing je za mene ipak prvi izbor!

Slična pitanja

2 odgovora 257 👀
1 odgovor 484 👀
1 odgovor 271 👀
2 odgovora 1.1k 👀
11.12.2013. pitanje u rubrici Web Marketing od i_mark
2 odgovora 312 👀
2 odgovora 505 👀
2 odgovora 402 👀
2 odgovora 495 👀
1 odgovor 1.1k 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.4k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...