254 pregleda
Marina Baričanec u rubrici Web Marketing od Marina Baričanec
Evo jedno stručno pitanje... Zašto su potrebne konzultacije za internet marketing?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+2 glasa
Nina Jandrić od Nina Jandrić
Stručne konzultacije su potrebne da bismo odredili koje ciljeve želite postići, koliko velik posao želite napraviti, koliko ste spremni uložiti, koje kanale ćete koristiti, koje vam je ciljano tržište, koje su metode koje ćete koristiti i sl. Ako je riječ o  edanom web shopu, uz sve gore navedeno, trebali bi definirati i :

Na kojim tržištima želite prodavati, s kojim imenom web trgovine (domena) ćete se pojaviti na tržištu,  koje domene sve trebate kupiti, sagledajte koji su i kako su trenutno organizirani kanali prodaje unutar tvrtke (jedna ili više trgovina, telefon, e-mail, facebook itd.), definirajte koju širinu asortimana planirate imati u ponudi na web shopu.

Zatim, da li će u web trgovini biti jednaki proizvodi koje imate u ponudi u fizičkim trgovinama, kako odabrati robu koja će se prodavati online, da li mogu sve prodavati ili postoje ograničenja? Koja su ograničenja u količini i vrsti proizvoda u web trgovini, postoji li informacijski sustav (ERP) u tvrtki, koje funkcije informacijskog sustava trenutno koristimo, koje podatke trenutno prikupljamo i imamo u ERP-u.

Isto tako, koje deklaracije proizvoda mora istaknuti uz svaki proizvod, da li te deklaracije već postoje zapisane ERP-u ići ću ih upisivati i voditi na web-u,  da li imam jednu ili više trgovina, da li u svima imam jednaku robu, da li imam jedno ili više skladišta, da li će jedna trgovina postati skladište za web shop, da li će roba ići iz jedne trgovine ili iz više njih, kako ću riješiti povezivanje web trgovine i ERP-a, da li ću proizvode za web izdvojiti kao zasebno skladište, da li ćemo uvesti virtualno „među-skladište”.

Također, B2B: da li moji veleprodajni kupci svi vide i imaju na raspolaganju jednak asortiman proizvoda, da li ta informacija dolazi iz ERP-a, B2B: kako je formirana cijena za veleprodajne kupce, da li svaki od njih ima drugačije cijene, da li postoje grupe s definiranim cjenovnim razredima u koje smještam svoje kupce, da li su sve te stvari definirane u ERP-u,  B2B: da li rabatna politika treba biti razrađena na razini cijelog asortimana, na razini grupa ili na razini artikla , B2B: da li će veleprodajnim partnerima prikazati točno stanje skladišta, koju informaciju ću im dati. B2B: da li moji veleprodajni kupci svi vide i imaju na raspolaganju jednak asortiman proizvoda, da li ta informacija dolazi iz ERP-a, B2B: kako je formirana cijena za veleprodajne kupce, da li svaki od njih ima drugačije cijene, da li postoje grupe s definiranim cjenovnim razredima u koje smještaj svoje kupce, da li su sve te stvari definirane u ERP-u,  B2B: da li će moj veleprodajni kupci direktno kupovati ili će slati narudžbe.

Nadalje, kako i gdje ćemo organizirati izradu računa • trebam li račune za robu i/ili usluge prodane putem web trgovine fiskalizirati, da li web shop izrađuje i fiskalizira račune ili to radi ERP , kako podaci o narudžbama dolaze u ERP, ručno ili ćemo ih sinkronizirati, kada i kako se fiskaliziraju računi, kako se računi šalju kupcu.

ITD..

Mnogo je pitanja na koja treba dati odgovor na temelju kojih će se kasnije naša strategija bazirati. Stoga, bez obzira što želimo u našem poslovanju, stručne konzultacije su od bitne važnosti za izradu dobre strategije i kasnije mjerenja uspješnosti iste,
+2 glasa
Vedran Perčić od Vedran Perčić

Svaka stranica ispunjava drugačiji cilj, postiže drugačije rezultate. Trebamo se zapitati da li razumijemo posjetitelje kojima se obraćamo, jesmo li svjesni prodajnog potencijala koji se krije iza naše web stranice? Zajedničkom analizom i komentarima možemo otkriti sljedeće stvari: 

  • Otkriti trenutne nedostatke i eventualne slabosti web stranice
  • Detektirati gdje imate prostora za poboljšanje
  • Analiza vašeg tržišta, ciljanih kupaca i konkurencije
  • Što napraviti kako biste povećali web prodaju
  • Kakva je vaša stranica u odnosu na konkurenciju
  • Koje tehnike koristiti vaša konkurencija i zašto su uspješni
Ovisno od agencije s kojom obavljate konzultacije, one mogu trajati od 30min do 1h, sastanak se unaprijed dogovara (bilo uživo ili preko skype konferencijskog poziva), a izvješće možete dobiti u obliku pdf-a ili video materijala (također ovisi o agenciji).

Slična pitanja

1 odgovor
2 odgovora
Marinko Zadro 04.03.2015. pitanje u rubrici Web Marketing od Marinko Zadro
2 odgovora
Znatko predstavlja

Međunarodna enogastronomska konferencija

Zagreb, 12. 03. 2024.
Znatko predstavlja

Kako dobro pozicionirati svoj online biznis

20.03.2024.
PRIJAVA
Znatko predstavlja

Budućnost financija i tehnologije

Zagreb
21. i 22. 03. 2024.

ULAZNICE
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.3k pitanja

21.9k odgovora

8.1k komentara

1.6k korisnika

...