Marko Radić u rubrici Web Marketing od
uređen od Znatko
Postoje li i koje su mane Google Ads oglašavanja?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+11 glasa
Filip Jurišić od
Kod Google Ads reklamne kampanje potrebna je stalna analiza, kontrola i prilagođavanje oglasa kako bi se postigla maksimalna uspješnost. Naravno te poslove ne morate raditi vi nego može preuzeti neka agencija, ali opet to je dodatni trošak povrh samog troška ključnih riječi.

Također, kako bi reklamna kampanja bila uspješna za neke bitne pojmove potrebno je dobro poznavanje SEM (Search Engine Marketing) trikova i stalno paziti na konkurenciju jer ono što mu danas donosi profit sutra može stvarati gubitke, tu su naravno i razni zlonamjerni korisnici Adsense servisa koji pokušavaju prevariti Google odnosno Vas.
+10 glasa
Sven Vitić od
Google Ads koliko god je koristan alat tako ima i određene mane ovisno o načinu vašeg poslovanja, posebice ciljevima samima. Najveći problem je sami CPC gdje morate platiti za doslovce svaki klik na vaše oglase na cijelom Webu bez obzira na to da li je došlo do konverzije(ako je konverzija vaš cilj, što se pretpostavlja). Ovime privlačite veliki broj klikova među kojima su posjetitelji kojima uopće nije namjera kupnja/korištenje vašeg proizvoda/usluge. Nadalje, cijena oglasa ovisi o njegovoj poziciji. U nemilosrdnoj konkurenciji tržišnog natjecanja CPC logično raste. Ako nestane novaca, oglas se momentalno isključuje. Konstantno praćenje i analiza nakon pokretanja kampanje je dugotrajan proces radi prilagodbe i budućih sličnih oglasa. Na kraju, možda najveća mana koju bih spomenuo je njegovo ograničenje u broju dopuštenih znakova (Title-do 25, Text-do 35, URL do 35) što zahtijeva oglasa ovakve vrste da uključuju dobar i zvučan title, dobar call to action, "puno rečeno u malo znakova".

Slična pitanja

3 odgovora 613 👀
1 odgovor 174 👀
1 odgovor 362 👀
1 odgovor 462 👀
2 odgovora 559 👀
2 odgovora 301 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.3k pitanja

23.3k odgovora

8.9k komentara

1.7k korisnika

...