488 pregleda
Zoran Jurić u rubrici Web Marketing od Zoran Jurić

Povremeno nam AdWords račun prikazuje manji ukupni broj klikova od naših web-logova. Ima li objašnjenja zašto dolazi do tog nepodudaranja tj. koji su razlozi zašto AdWords račun prikazuje manji ukupni broj klikova?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+2 glasa
Marin Dračec od Marin Dračec
odabran od Zoran Jurić
 
Najbolji odgovor
Da, to se događa povremeno... Dakle, AdWords račun prikazuje manji ukupni broj klikova od web-zapisnika. Objašnjenje bi mogli napisati ovako nekako:
  1. Filtrirana klikanja: Googleova tehnologija zaštite klikova automatski je izuzela klikove koji su procijenjeni kao nevažeći te onemogućila naplatu tih klikova na računu. Tu možete pronaći podatke o nevažećim klikovima koji su automatski filtrirani s google računa ili određenih marketinških kampanja.
  2. Ponovljeni posjetitelji: posjetitelji, nakon klikanja na vaš Google oglas, mogu otići na neku drugu vezu unutar Vaše web stranice, i onda u jednom trenu kliknuti gumb "Natrag" na pregledniku. Posjetitelj tada može označiti Vas kao odredišnu stranicu te se kasnije direktno vratiti na web-stranicu putem te oznake (eng. bookmark). U oba slučaja odredišna web-stranica ponovo se učitava, a aplikativni softver za praćenje posjetitelja kod neke treće strane to onda može bilježiti kao dodatne klikove iako Google to neće.

Slična pitanja

2 odgovora
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.7k pitanja

20.1k odgovora

7.1k komentara

1.6k korisnika

...