Zašto se u AdWords računu prikazuje veći ukupni broj klikova?

446 pogleda
Zoran pitano 15.02.2014. u kategoriji Web Marketing od korisnika Zoran Superaktivan (4,435 bodova)

Ustanovili smo da većina odstupanja između AdWords statistike i naših web-logova nastaje zato što metode praćenja nisu u mogućnosti zabilježiti sve klikove koje oglasi ostvare. Zašto je to tako tj. zašto se u AdWords računu prikazuje veći ukupni broj klikova?

Ivanhoe M. commented 24.02.2014. od korisnika Ivanhoe M. Superaktivan (6,008 bodova)
Da nije u pitanju Google AdSense a ne Google AdWords?!

2 odgovor(a)

–1 glas
korni5 odgovoreno 23.02.2014. od korisnika korni5 Početnik (38 bodova)

Možda će ovo pomoći: http://www.klikeri.hr/cesta-pitanja.html smiley

Ivanhoe M. commented 24.02.2014. od korisnika Ivanhoe M. Superaktivan (6,008 bodova)
Mislim da ti linkovi na odgovore drugdje nisu dozvoljeni. Moraš ovdje napisati odgovor, a ne staviti link jer drugi site se može ugasiti i što onda?
Znatko commented 30.06.2014. od korisnika Znatko Aktivan (902 bodova)
U pravu si @Ivanhoe, ali možemo nekim početnicima s "dobrim linkovima" izaći u susret. "Starim vukovima" (koji znaju što trebaju) ipak nećemo tolerirati ovakve odgovore. :)
+4 glasova
Marinko Zadro odgovoreno 24.02.2014. od korisnika Marinko Zadro Superaktivan (3,250 bodova)
selected 27.02.2014. od korisnika Zoran
 
Najbolji odgovor

Evo teksta s linka od @korni5:

Zašto se u AdWords računu prikazuje veći ukupni broj klikova?
 
Za to postoji nekoliko razloga:
 1. Ponovljeni klikovi: korisnici mogu nekoliko puta kliknuti oglas ako, primjerice, žele usporediti cijene ili provode istraživanje. Softver za praćenje treće strane možda neće brojati te ponovljene posjete vašoj web-lokaciji. No, oni se bilježe u statistici AdWords računa sve dok uzorci klikova ne odgovaraju profilu zloupotrebe ili nevažeće aktivnosti.
   
 2. Statistika Google mreže: Google prikazuje oglase na sve većoj mreži web-lokacija i proizvoda pretraživačke i prikazivačke mreže. Obično softver za praćenje weba nije u mogućnosti prepoznati klikove s web-lokacija Google mreže kao klikove povezane s Googleom. Ti se klikovi obično označavaju samo nazivom web-lokacije treće strane. Ako se oglasi trenutačno distribuiraju ili ako su prije bili distribuirani na web-lokacijama Google mreže preporučujemo da pomoću zaglavlja preporuka i URL-ova za praćenje pratite otkuda su potekli posjeti vašoj web-lokaciji.
   
 3. Ograničenje browsera: postoje ograničenja opcija softvera za praćenje trećih strana kad je riječ o praćenju posjeta web-lokacijama pomoću zaglavlja preporuka. Najnoviji internetski preglednici automatski prosljeđuju zaglavlje preporuka ako korisnik klikne oglas i dođe na vašu web-lokaciju. No neki korisnici deaktiviraju ovu značajku u preglednicima. Isto tako, neki proxy serveri i korporacijski firewall-i uklanjaju zaglavlja preporuke.
   
 4. Ako JavaScript (JS) nije uključen: ako softver za praćenje treće strane upotrebljava kolačiće za bilježenje zaglavlja preporuka, ne prate se klikovi na oglase u pregledniku koji nema omogućen JavaScript. S druge strane, AdWords račun bilježi klikove do kojih dođe u preglednicima, bez obzira na to imaju li ili nemaju omogućen JavaScript.
   
 5. Preusmjeravanja (eng. forwarding): preusmjeravanja na odredišnim stranicama često mogu na Vašim oglasima spriječiti pokretanje kôda za praćenje i onemogućiti ispravno prepoznavanje i brojanje klikova Vašeg rješenja za praćenje trećih strana.

Slična pitanja

1 odgovor 605 pogleda
Zoran pitano 21.03.2014. u kategoriji Web Marketing od korisnika Zoran Superaktivan (4,435 bodova)
3 odgovora 222 pogleda
0 odgovora 154 pogleda
2 odgovora 365 pogleda
bilja pitano 30.04.2014. u kategoriji Web Marketing od korisnika bilja Superaktivan (1,378 bodova)
Znatko

Znatko je edukativni web servis online zajednice za pretraživanje pitanja, postavljanje pitanja i odgovaranje na pitanja.

..:: POSTAVITE PITANJE ::..

Znatko Vam može pomoći!

2,051 pitanja

2,674 odgovora

1,320 komentara

689 korisnika

Gdje pratiti Znatka?

Koga preporuča Znatko?Web::Edukacija

CISEx

Kontaktirajte Znatka kako biste mogli i Vi postati preporučeni partneri te sudjelovati u mjesečnom nagradnom fondu!
...