Zoran Jurić u rubrici Web Marketing od Zoran Jurić

Ustanovili smo da većina odstupanja između AdWords statistike i naših web-logova nastaje zato što metode praćenja nisu u mogućnosti zabilježiti sve klikove koje oglasi ostvare. Zašto je to tako tj. zašto se u AdWords računu prikazuje veći ukupni broj klikova?

Ivan Bilić od Ivan Bilić
Da nije u pitanju Google AdSense a ne Google AdWords?!

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+4 glasa
Marinko Zadro od Marinko Zadro
odabran od Zoran Jurić
 
Najbolji odgovor

Evo teksta s linka od @korni5:

Zašto se u AdWords računu prikazuje veći ukupni broj klikova?
 
Za to postoji nekoliko razloga:
 1. Ponovljeni klikovi: korisnici mogu nekoliko puta kliknuti oglas ako, primjerice, žele usporediti cijene ili provode istraživanje. Softver za praćenje treće strane možda neće brojati te ponovljene posjete vašoj web-lokaciji. No, oni se bilježe u statistici AdWords računa sve dok uzorci klikova ne odgovaraju profilu zloupotrebe ili nevažeće aktivnosti.
   
 2. Statistika Google mreže: Google prikazuje oglase na sve većoj mreži web-lokacija i proizvoda pretraživačke i prikazivačke mreže. Obično softver za praćenje weba nije u mogućnosti prepoznati klikove s web-lokacija Google mreže kao klikove povezane s Googleom. Ti se klikovi obično označavaju samo nazivom web-lokacije treće strane. Ako se oglasi trenutačno distribuiraju ili ako su prije bili distribuirani na web-lokacijama Google mreže preporučujemo da pomoću zaglavlja preporuka i URL-ova za praćenje pratite otkuda su potekli posjeti vašoj web-lokaciji.
   
 3. Ograničenje browsera: postoje ograničenja opcija softvera za praćenje trećih strana kad je riječ o praćenju posjeta web-lokacijama pomoću zaglavlja preporuka. Najnoviji internetski preglednici automatski prosljeđuju zaglavlje preporuka ako korisnik klikne oglas i dođe na vašu web-lokaciju. No neki korisnici deaktiviraju ovu značajku u preglednicima. Isto tako, neki proxy serveri i korporacijski firewall-i uklanjaju zaglavlja preporuke.
   
 4. Ako JavaScript (JS) nije uključen: ako softver za praćenje treće strane upotrebljava kolačiće za bilježenje zaglavlja preporuka, ne prate se klikovi na oglase u pregledniku koji nema omogućen JavaScript. S druge strane, AdWords račun bilježi klikove do kojih dođe u preglednicima, bez obzira na to imaju li ili nemaju omogućen JavaScript.
   
 5. Preusmjeravanja (eng. forwarding): preusmjeravanja na odredišnim stranicama često mogu na Vašim oglasima spriječiti pokretanje kôda za praćenje i onemogućiti ispravno prepoznavanje i brojanje klikova Vašeg rješenja za praćenje trećih strana.
–1 glas
korni5 od korni5

Možda će ovo pomoći: http://www.klikeri.hr/cesta-pitanja.html smiley

Ivan Bilić od Ivan Bilić
Mislim da ti linkovi na odgovore drugdje nisu dozvoljeni. Moraš ovdje napisati odgovor, a ne staviti link jer drugi site se može ugasiti i što onda?
Znatko od Znatko
U pravu si @Ivanhoe, ali možemo nekim početnicima s "dobrim linkovima" izaći u susret. "Starim vukovima" (koji znaju što trebaju) ipak nećemo tolerirati ovakve odgovore. :)

Slična pitanja

1 odgovor 882 👀
2 odgovora 501 👀
1 odgovor 326 👀
2 odgovora 648 👀
1 odgovor 250 👀
2 odgovora 856 👀
1 odgovor 903 👀
Znatko predstavlja

Međunarodna enogastronomska konferencija

Zagreb, 12. 03. 2024.
Znatko predstavlja

Kako dobro pozicionirati svoj online biznis

20.03.2024.
PRIJAVA
Znatko predstavlja

Budućnost financija i tehnologije

Zagreb
21. i 22. 03. 2024.

ULAZNICE
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.4k pitanja

21.9k odgovora

8.1k komentara

1.6k korisnika

...