559 pregleda
Biljana Tandara u rubrici Web Marketing od Biljana Tandara
Kako sve to funkcionira i kako se plaća Google Adwords?
Tima od Tima
Želite li naučiti sve o Google Adwords-u, predlažemo Vam dvodnevni seminar koji se održava u sklopu Web Marketing Akademije.

Datum održavanja seminara je za samo nekoliko dana; 20. i 21.04.2015., a  prijavu možete izvršiti na linku:

http://regolina.com/kontekstualno-oglasavanje-sem-E12/0061

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+4 glasa
Hrvoje Novak od Hrvoje Novak

Za početak bitno je da znate da je Google najpoznatiji i najbolji internet pretraživač koji je koristi gotovo 90% internet korisnika, sa 2,5 milijarde posjeta na dan i 456 milijuna različitih posjetitelja na mjesec. Google-ov algoritam pretraživanja na tražilici prilagođen je svakoj ekonomskoj djelatnosti i industriji, na način da osoba koja pretražuje ključne riječi preko internet stranica dobije najrelevantnije rezultate pretrage i već nakon pregleda nekoliko rezultata pretrage, korisnik dolazi do tražene informacije.

Kao dodatni alat, tu je Google Adwords. On je moćan marketinški i oglašivački alat za:

  • ciljano oglašavanje Vaših proizvoda i usluga na Google pretraživaču, prema ključnim riječima pretrage koje korisnici upisuju u Google tražilicu
  • marketing kampanje i stvaranje brand-a tvrtke, proizvoda ili usluga

Zamislite sad nekog imaginarnog kupca kako traži na Google-u usluge ili proizvode koje nudi baš Vaša internet stranica, a ona se pojavljuje na vrhu Google stranice s rezultatima! Najbolji dio je da se rezultati pokazuju svaki put; mi samo trebamo platiti kada netko stvarno klikne na vaš oglas.

Dakle, pomoću Google AdWordsa možete imati kvalitetu posjeta na svoju web stranicu i to s ciljanim klijentim. Jer AdWords donosi neposredne rezultate koji se mogu izmjeriti i pregledati u svrhu poboljšanja prometa klijenata.

Gore sam napiso da Google tražilica funkcionira pretraživanjem ključnih riječi. Potencijalni kupci upišu ključne riječi za usluge i proizvode koje traže. Web stranice koje odgovaraju zadanim kriterijima nalaze se na stranici rezultata sa Google AdWordsom, a Vaša internet stranica je istaknuta na vrhu stranice s rezultatima. 

Kod zakupa tih ključnih riječi, Vi kao oglašivač trebate prvo napraviti analizu a zatim odabirete željene ključne riječi na temelju Vašeg poslovanja. Tu je bitno da su to riječi koje imaju visoku vjerojatnost da će se koristiti u potrazi potencijalnih kupaca.

Nadalje, trebate pripremiti učinkovit tekst za oglašavanje na Google mreži koji privlači pažnju. Kada posjetitelj obavlja pretraživanje u Googleu sa ključnim riječima koje se odnose na Vaš Google oglas, on se nalazi na vrlo vidljivom dijelu stranice s rezultatima. Posjetitelj vidi Vaš oglas te s klikom na njega ide izravno na Vaše web stranice gdje se mogu kupiti Vaši proizvodi ili usluge.

Detaljna statistika s rezultatima pretraživanja i rezultatima klikova u administratorskom sučelju AdWords za Vaš oglas pružaju informacije koje su bitne za uspjeh Vaše internetske promotivne kampanje.

+3 glasa
Mario Daka od Mario Daka
odabran od Biljana Tandara
 
Najbolji odgovor

Evo kako funkcionira plaćanje Google oglasa tj. tzv. Google aukcije. Jer cijene ključnih riječi su varijabilne tj. ovise o aukciji. Znate kako aukcije funkcioniraju - tko da više. E pa tako je i vodje. Evo slikovnog objašnjenja kako to konkretno funkcionira kod Google AdWordrsa.

Google AdWords - aukcije

Znatko medijski pokriva

Humans vs Machines

Zagreb
29. 09. 2023.

ULAZNICE uz 20% POPUSTA
Znatko medijski pokriva


Zagreb
30. 09. 2023.

ULAZNICE uz POPUST
Znatko medijski pokriva
TEHNOLOŠKA SENZACIJA GODINE

Zagreb
12. 10. 2023.

KUPI ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Powered by Intersec

Ljubljana
25. i 26. 10. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

11.9k pitanja

18.9k odgovora

6.0k komentara

1.5k korisnika

...