526 pregleda
Biljana Tandara u rubrici Web Marketing od Biljana Tandara (3.8k bodova)
Kako sve to funkcionira i kako se plaća Google Adwords?
Tima od Tima (733 bodova)
Želite li naučiti sve o Google Adwords-u, predlažemo Vam dvodnevni seminar koji se održava u sklopu Web Marketing Akademije.

Datum održavanja seminara je za samo nekoliko dana; 20. i 21.04.2015., a  prijavu možete izvršiti na linku:

http://regolina.com/kontekstualno-oglasavanje-sem-E12/0061

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+4 glasa
Hrvoje Novak od Hrvoje Novak (15.8k bodova)

Za početak bitno je da znate da je Google najpoznatiji i najbolji internet pretraživač koji je koristi gotovo 90% internet korisnika, sa 2,5 milijarde posjeta na dan i 456 milijuna različitih posjetitelja na mjesec. Google-ov algoritam pretraživanja na tražilici prilagođen je svakoj ekonomskoj djelatnosti i industriji, na način da osoba koja pretražuje ključne riječi preko internet stranica dobije najrelevantnije rezultate pretrage i već nakon pregleda nekoliko rezultata pretrage, korisnik dolazi do tražene informacije.

Kao dodatni alat, tu je Google Adwords. On je moćan marketinški i oglašivački alat za:

  • ciljano oglašavanje Vaših proizvoda i usluga na Google pretraživaču, prema ključnim riječima pretrage koje korisnici upisuju u Google tražilicu
  • marketing kampanje i stvaranje brand-a tvrtke, proizvoda ili usluga

Zamislite sad nekog imaginarnog kupca kako traži na Google-u usluge ili proizvode koje nudi baš Vaša internet stranica, a ona se pojavljuje na vrhu Google stranice s rezultatima! Najbolji dio je da se rezultati pokazuju svaki put; mi samo trebamo platiti kada netko stvarno klikne na vaš oglas.

Dakle, pomoću Google AdWordsa možete imati kvalitetu posjeta na svoju web stranicu i to s ciljanim klijentim. Jer AdWords donosi neposredne rezultate koji se mogu izmjeriti i pregledati u svrhu poboljšanja prometa klijenata.

Gore sam napiso da Google tražilica funkcionira pretraživanjem ključnih riječi. Potencijalni kupci upišu ključne riječi za usluge i proizvode koje traže. Web stranice koje odgovaraju zadanim kriterijima nalaze se na stranici rezultata sa Google AdWordsom, a Vaša internet stranica je istaknuta na vrhu stranice s rezultatima. 

Kod zakupa tih ključnih riječi, Vi kao oglašivač trebate prvo napraviti analizu a zatim odabirete željene ključne riječi na temelju Vašeg poslovanja. Tu je bitno da su to riječi koje imaju visoku vjerojatnost da će se koristiti u potrazi potencijalnih kupaca.

Nadalje, trebate pripremiti učinkovit tekst za oglašavanje na Google mreži koji privlači pažnju. Kada posjetitelj obavlja pretraživanje u Googleu sa ključnim riječima koje se odnose na Vaš Google oglas, on se nalazi na vrlo vidljivom dijelu stranice s rezultatima. Posjetitelj vidi Vaš oglas te s klikom na njega ide izravno na Vaše web stranice gdje se mogu kupiti Vaši proizvodi ili usluge.

Detaljna statistika s rezultatima pretraživanja i rezultatima klikova u administratorskom sučelju AdWords za Vaš oglas pružaju informacije koje su bitne za uspjeh Vaše internetske promotivne kampanje.

+3 glasa
Mario Daka od Mario Daka (19.2k bodova)
odabran od Biljana Tandara
 
Najbolji odgovor

Evo kako funkcionira plaćanje Google oglasa tj. tzv. Google aukcije. Jer cijene ključnih riječi su varijabilne tj. ovise o aukciji. Znate kako aukcije funkcioniraju - tko da više. E pa tako je i vodje. Evo slikovnog objašnjenja kako to konkretno funkcionira kod Google AdWordrsa.

Google AdWords - aukcije

Slična pitanja

4 odgovora
2 odgovora
2 odgovora
1 odgovor
Zoran Jurić 27.01.2014. pitanje u rubrici Web Marketing od Zoran Jurić (8.6k bodova)
3 odgovora
Marinko Zadro 10.01.2014. pitanje u rubrici Web Marketing od Marinko Zadro (7.8k bodova)
1 odgovor
Znatko medijski pokriva

eCommAwards 2023

MONEY MOTION 2023

Udruga eCommerce Hrvatska

Zagreb, 28.03.2023.
PRIJAVE
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023


Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike
Znatko medijski pokriva
WEEKEND FOOD FESTIVAL 2023
Najbolja gastronomija, hrana i catering

Rovinj, 14. - 16. 4. 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva
Superprodavač 2023
Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.5k pitanja

16.8k odgovora

4.2k komentara

1.3k korisnika

...