749 pregleda
Zoran Jurić u rubrici Web Marketing od Zoran Jurić [Ekstraktivan] (7.3k bodova)

Oglašavanje putem Google video servisa YouTube od neki dan je i službeno dostupno u Hrvatskoj, pa i u regiji. Ovaj oblik oglašavanja donosi razne mogućnosti oglašivačima za povezivanje i s lokalnom i međunarodnom publikom, te me zanima kako se ja mogu oglašavati na YouTube?

Gdje trebam kliknuti?

Koliko košta oglašavanje na YouTube-u?

Koja je razlika od video oglasa na početku (ono kada nakon 5s mogu stisnuti Skip) i onih unutar YouTube video koji su prikazani kao Google AdWords?

Da li mogu zarađivati na svom YouTube kanalu, ako sam iz Hrvatske i kako? Što trebam napraviti?

I ako netko zna - isplati li se oglašavati na YouTube-u?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+10 glasa
Petra Škarica od Petra Škarica [Proaktivan] (957 bodova)
odabran od Zoran Jurić
 
Najbolji odgovor

Interaktivno oglašavanje
Od sada i oglašivači iz Hrvatske mogu dosegnuti publiku na novi način, dok korisnici postavljaju, pretražuju i pregledavaju video sadržaje na YouTubeu:

• Oglašivači se mogu povezati s publikom koja gleda profesionalne i visoko kvalitetne sadržaje putem Trueview In-stream i In-display ads platforme, a koji se prikazuju prije, za vrijeme i usporedno s video sadržajem koji korisnici pregledavaju.
• YouTube je vrlo popularna platforma u Hrvatskoj koju korisnici koriste za pretraživanje zabavnih sadržaja te proizvoda. Kao i na tražilici Google, oglašivači u Hrvatskoj će moći predstaviti relevantan video oglas uz rezultate YouTube pretraživanja putem Trueview In-search ads platforme, gdje oglašivač plaća samo u slučaju ako korisnik klikne na oglas.

- Oglašivači žele biti tamo gdje su njihovi potencijalni korisnici. S milijardu jedinstvenih korisnika mjesečno i 100 sati postavljenog video materijala svake minute, YouTube okuplja veliki broj korisnika koji traže, gledaju, dijele, komentiraju i „lajkaju“ video sadržaj na ovoj video platformi. U Hrvatskoj, YouTube ima doseg do 61% populacije. Svakodnevno korištenje YouTube popularno je kod mlađih korisnika te se penje na nevjerojatnih 93% korisnika u dobi između 20 i 24 godine. U Hrvatskoj se YouTube najviše koristi za slušanje glazbe. Međutim, YouTube je važan i za donošenje odluka o kupnji budući da ga 60% korisnika smatra dobrim izvorom informacija o proizvodu koji planiraju kupiti. S našim novim inovativnim rješenjem Trueview formats s kojim oglašivači plaćaju samo ukoliko je korisnik aktivan pregledao video materijal, YouTube je uistinu efikasna platforma za provođenje kampanja kojima se promovira brend, proizvod i usluga kao i kampanja za dobivanje povratnih informacija od korisnika
 

Prikažite svoj oglas na servisu YouTube

Ako da vaši oglasi iskoriste prednosti stotina milijuna prikaza na usluzi YouTube, možemo pomoći! Trenutačno možete ciljati bilo koji format oglasa – sliku, videozapis i tekst – na različite položaje na web-lokaciji YouTube, kao i na određene kategorije sadržaja, poput znanosti, tehnologije ili obrazovanja. Isto tako, možete izuzeti pojavljivanje određenog sadržaja na web-lokaciji YouTube na vašim oglasima.

Savjet

Ako vas zanima upotreba videoformata posebno namijenjenih gledateljima na servisu YouTube i cijeloj Google prikazivačkoj mreži, možete izraditi videooglas pomoću upravitelja kampanja servisa AdWords za videozapise.

Uslugu isprobajte na http://www.adwords.com/video ili pročitajte naše članke pomoći da biste saznali više. Možete pogledati i pregled AdWords for video (samo na engleskom).

Ciljanje kategorija, kanala i stranica na usluzi YouTube s upravljanim položajima

Za dodavanje usluge YouTube kao upravljanog položaja:

  1. Prijavite se na svoj AdWords račun na adresi https://adwords.google.hr.
  2. Kliknite karticu Kampanje pri vrhu.

 

YouTube video promocija

YouTube je najpopularniji internetski servis za razmjenu video sadržaja gdje korisnici mogu postavljati, pregledavati i ocjenjivati video isječke. YouTube je kao besplatan medij postao sredstvom promoviranja velikog broja tvrtki i njihovih usluga. Slika govori više od tisuću riječi, a video više od milijun. Iskoristite ovaj medij za Vašu promociju i siguno nećete požaliti.

 

Youtube logoYouTube zajednica trenutno broji oko 800 miljuna korisnika što je jako dobar pokazatelj njegove vrijednosti kao kanala za promociju. Glavna prednost YouTube-a jest mogućnost plasiranja video sadržaja koji će privući posjetitelje, i kao takav će biti share-an (djeljen) među korisnicima na njihovim kanalima ili društvenim mrežama kao što su Facebook, Twitter, Vkontakte i sl.

Oglašavanje na Youtube-u nudi jako puno mogućnosti da se približite svojim korisnicima (spajanje video zapisa sa tekstualnim oglasima, ciljanje tema i gledatelja, mogućnost komentiranja, pay per click oglašavanje, 24/7 interakcija...)

 

Naše usluge vezane uz YouTube video promociju

Vezano uz YouTube promociju obavljamo sljedeće usluge:

  • Registracija i izrada personaliziranog kanala (logotip, karakteristični dizajn pozadine, kvalitetan video i tekstualni sadržaj).
  • Prijedlog ili izrada sadržaja za videozapisa koji će predstavljati Vašu firmu.
  • Izrada mobilne verzije kanala (prilagođena početna stranica, laka navigacija, jednostavno pretraživanje, reprodukcija videozapisa u visokoj kvaliteti, prijenos videozapisa sa mobilnog uređaja na domenu YouTube.com).
  • Vođenje statistike (posjećenost kanala, najgledaniji video zapisi).
  • Vođenje community managementa (praćenje komentara, plasiranje novih sadržaja, predlaganje novog sadržaja na temelju istraživanja interesa korisnika).
  • Osmišljavanje, izrada i vođenje marketinške kampanje (Roadblock video - 24h zakupa naslovne stranice YouTube.com domene, In Stream Ads -  video u trajanju 15-30 sekundi kojim se mogu detaljno odrediti ciljani korisnici, True View ads - oglasi koji se plaćaju samo ako netko klikne na njih i pogleda ih, mogućnost instaliranja linka Vaše web stranice u video zapis, spajanje videozapisa sa Google Adwords kampanjom...)

 

Cijene usluga pogledajte ovdje.

Mario Daka od Mario Daka [Megaktivan] (15.8k bodova)
Pozdrav! Ovo je odličan i detaljan opis.
Zoran Jurić od Zoran Jurić [Ekstraktivan] (7.3k bodova)
@acidburn126 hvala na iscrprnom odgovoru
Svetozar Marković od Svetozar Marković [Superaktivan] (2.1k bodova)
Copy/paste?!?

Slična pitanja

2 odgovora 1.0k pregleda
1 odgovor 227 pregleda
2 odgovora 281 pregleda
2 odgovora 4.6k pregleda

Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.8k pitanja

14.1k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...