569 pregleda
Robert Mali u rubrici Web Poslovanje od Robert Mali
Da li znate koje konkretno internetsko bankarstvo Vam kao poduzetniku omogućuje da ovlastite Vašeg knjigovođu za obavljanje pojedinih vrsta transakcija, onako kako se dogovorite? Dakle, da knjigovođa dobije ovlaštenja za pristup internet bankarstvu putem interneta.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+3 glasa
Putni.biz od Putni.biz
odabran od Robert Mali
 
Najbolji odgovor
Poštovani,

DA, moguće je! To je usluga koja bi trebala biti standardna u svakom knjigovodstvenom servisu te bi ju svima trebali ponuditi u standardnom paketu. Potrebno je od banke zatražiti dodatne pristupne podatke (i kartice ili uređaje) za pristup internetskom bankarstvu. Nekada je potrebno otići u banku sa šefom knjigovodstvenog servisa kako bi banka njega ovlastila za korištenje te kartice, no to može biti i neka druga osoba iz firme (ili rodbine ako ste mali obrt) na koju će pristupni podaci (uređaji) glasiti, no Vi možete ovlastiti svoje knjigovodstvo da upravo koristi te pristupne podatke i uređaje.

Pri tome svakako preporučamo da u banci zatražite razinu pristupa u kojoj takav korisnik može samo unositi, a ne i provoditi transakcije. Na taj način knjigovodstvo će imati pristup Vašem računu za dobavljanje platne liste, mjesečnog obračuna, stanja, unosa domicilnih i stranih plaćanja, itd. No jedino što neće moći je autorizirati plaćanje da se ono stvarno i izvrši.

Slična pitanja

3 odgovora
Goran Dren 28.12.2013. pitanje u rubrici Financije od Goran Dren
1 odgovor
Znatko medijski pokriva


Zagreb
28. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.6k pitanja

20.0k odgovora

7.1k komentara

1.6k korisnika

...