Da li je moguće ovlastiti knjigovođu za rad u internet bankarstvu?

213 pogleda
Dimitrije-Vuk Veličković pitano 30.06.2015. u kategoriji Web Poslovanje od korisnika Dimitrije-Vuk Veličković Superaktivan (4,949 bodova)
Da li znate koje konkretno internetsko bankarstvo Vam kao poduzetniku omogućuje da ovlastite Vašeg knjigovođu za obavljanje pojedinih vrsta transakcija, onako kako se dogovorite? Dakle, da knjigovođa dobije ovlaštenja za pristup internet bankarstvu putem interneta.

1 odgovor

+2 glasova
Putni.biz odgovoreno 15.07.2015. od korisnika Putni.biz Početnik (65 bodova)
selected 01.04.2016. od korisnika Dimitrije-Vuk Veličković
 
Najbolji odgovor
Poštovani,

DA, moguće je! To je usluga koja bi trebala biti standardna u svakom knjigovodstvenom servisu te bi ju svima trebali ponuditi u standardnom paketu. Potrebno je od banke zatražiti dodatne pristupne podatke (i kartice ili uređaje) za pristup internetskom bankarstvu. Nekada je potrebno otići u banku sa šefom knjigovodstvenog servisa kako bi banka njega ovlastila za korištenje te kartice, no to može biti i neka druga osoba iz firme (ili rodbine ako ste mali obrt) na koju će pristupni podaci (uređaji) glasiti, no Vi možete ovlastiti svoje knjigovodstvo da upravo koristi te pristupne podatke i uređaje.

Pri tome svakako preporučamo da u banci zatražite razinu pristupa u kojoj takav korisnik može samo unositi, a ne i provoditi transakcije. Na taj način knjigovodstvo će imati pristup Vašem računu za dobavljanje platne liste, mjesečnog obračuna, stanja, unosa domicilnih i stranih plaćanja, itd. No jedino što neće moći je autorizirati plaćanje da se ono stvarno i izvrši.

Slična pitanja

1 odgovor 161 pogleda
0 odgovora 260 pogleda
1 odgovor 1,343 pogleda
1 odgovor 1,186 pogleda
Znatko

Znatko je edukativni web servis online zajednice za pretraživanje pitanja, postavljanje pitanja i odgovaranje na pitanja.

..:: POSTAVITE PITANJE ::..

Znatko Vam može pomoći!

2,046 pitanja

2,664 odgovora

1,319 komentara

703 korisnika

Gdje pratiti Znatka?

Koga preporuča Znatko?Web::Edukacija

CISEx

Kontaktirajte Znatka kako biste mogli i Vi postati preporučeni partneri te sudjelovati u mjesečnom nagradnom fondu!
...