305 pregleda
Goran Dren u rubrici Web Poslovanje od Goran Dren

Dakle, možda i jednostavno pitanje, možda previše napredno, ali očekujem složeniji odgovor. Imamo IoT (internet stvari, internet of things) i on se "nekako" uvuče u naša kućanstva. E sad, u kojem obliku, kako, ... No, recimo to se dogodi. Kako ga sada povezati sa oglašavanjem, Google AdWords ili čak i Google AdSense.

Za kraj još jedno idejno podpitanje - Da li možemo stvarati vlastite gadgete koji će ljudi koristiti u kućanstvu, a da zarađujemo od Google AdSensa na njima?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+3 glasa
Viktor Viljac od Viktor Viljac

Moguće je povezati IoT uređaje s platformama za oglašavanje kao što su Google AdWords i AdSense. Jedan od načina da to učinite je uključivanje oglašavanja u korisničko sučelje samog IoT uređaja. Na primjer, pametni termostat može prikazivati ​​oglase na zaslonu kada se ne koristi ili pametni hladnjak može prikazivati ​​oglase na vratima kada se otvori.

Drugi način povezivanja IoT uređaja s oglašavanjem je korištenje podataka koje generiraju uređaji za ciljanje oglasa korisnicima. Na primjer, sustav pametne kuće može prikupljati podatke o korisnikovoj potrošnji energije i koristiti te podatke za ciljanje oglasa za energetski učinkovite proizvode.

Što se tiče drugog dijela vašeg pitanja, moguće je izraditi vlastiti IoT gadget i zaraditi novac od Google AdSensea uključivanjem oglasa u gadget na jedan od načina koje sam gore opisao. Međutim, važno je imati na umu da stvaranje i marketing uspješnog IoT gadgeta može biti složen i izazovan proces. Osim razvoja tehnologije, također ćete morati razmotriti pitanja kao što su dizajn proizvoda, proizvodnja, distribucija i marketing.

Slična pitanja

2 odgovora
2 odgovora
2 odgovora
2 odgovora
1 odgovor
2 odgovora
Znatko medijski pokriva


Zagreb
28. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.6k pitanja

20.0k odgovora

7.1k komentara

1.6k korisnika

...