Marinko Zadro u rubrici Web Poslovanje od Marinko Zadro

Da li bi korisnici IoT uređaja bili spremni podijeliti podatake s drugima kako bi im se unaprijedio iskustvo korištenja? Da li bi smetalo nekoga da mu se javi porukom obljižnji restoran koji je dobio dojavu da je na cesti gužva i da je vozilo potencijalne mušterije u blizini?

* povezano sa odgovorom na pitanje: Kako kod nas ugraditi IoT u poslovne modele?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+9 glasa
Viktor Viljac od Viktor Viljac

Teško je predvidjeti kako bi se korisnici IoT uređaja osjećali o dijeljenju podataka s drugima kako bi poboljšali svoje korisničko iskustvo, budući da se mišljenja o ovom pitanju mogu razlikovati. Neki ljudi mogu biti spremni dijeliti podatke ako smatraju da će to poboljšati njihovo korisničko iskustvo, dok drugi mogu biti više zabrinuti za svoju privatnost i možda oklijevaju dijeliti svoje podatke.

Što se tiče konkretnog primjera koji ste dali, moguće je da nekim ljudima neće smetati to što obližnji restoran prima poruku o njihovoj lokaciji i prometnim uvjetima, osobito ako smatraju da će to poboljšati njihovo iskustvo putovanja. Međutim, drugi mogu biti više zabrinuti za svoju privatnost i možda ne žele da se njihova lokacija i kretanje dijele s drugima.

U konačnici, važno je uzeti u obzir potencijalne rizike i prednosti dijeljenja podataka pri korištenju IoT uređaja. Ako ste zabrinuti za svoju privatnost, možda bi bilo dobro pregledati pravila o privatnosti uređaja koje koristite i razmisliti o prilagodbi postavki kako biste kontrolirali način na koji se vaši podaci dijeli.


Osobno ja volim zadržati sve podatke za sebe tj. ne želim ih dijeliti,                                    no to sam ja i moje osobno mišljene.

Slična pitanja

1 odgovor 4.7k 👀
1 odgovor 233 👀
1 odgovor 299 👀
2 odgovora 306 👀
1 odgovor 240 👀
1 odgovor 248 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.4k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...