Luka Celić u rubrici Poslovanje od
Pozdrav.

Posjedujem paušalni obrt za usluge, ali bih htio početi prodavati svoj proizvod putem Etsy stranice. Ne proizvodim proizvod osobno (imam proizvođača) i radi se dakle o dropshipping načinu prodaje. Ukratko, ja sam dizajnirao i osmilsio proizvod i sad ga želim prodavati putem Etsya, ali ga ja ne proizvodim.

Imam dakle paušalni obrt koji dobro posluje dulje od godinu dana, registrirao sam dodatnu djelatnost internet trgovine (to su mi rekli da je potrebno) te ako prodajem po modelu dropshippinga (što i planiram) ne moram imati skladište, dobavu oprame itd...

Moje pitanje je dakle kako sa isplatom uskladiti obrt i Etsy, normalno isplačivao bi si na poslovni račun i prijavio porez. Budući da će na računu te uplate biti vidljive da su od Etsya, zanima me kome ispostavljam taj račun za tu uplatu koju dobijem od zarade preko te stranice. Nije mi taj model potpuno jasan, a normalno ne želim kršiti nikakav zakon i porezne obaveze. Budući da bi mi to bio tek sekundarni prihod i noramlno ispostavljam svoji klijentima račune, kako sad to ide kad se radi o Etsyu i dropshippingu.

Hvala svima koji odgovore i pomognu!
Nino Marić od
Dobro pitanje Luka‌

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

Slična pitanja

3 odgovora 1.0k 👀
Goran Dren 01.09.2016. pitanje u rubrici Poslovanje od Goran Dren
3 odgovora 436 👀
2 odgovora 101 👀
1 odgovor 712 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.4k pitanja

23.4k odgovora

8.9k komentara

1.6k korisnika

...