623 pregleda
Zoran Jurić u rubrici Filmovi i serije od Zoran Jurić
promjena rubrike od Znatko

Ako ste ga gledali, kakav Vam je film Ratovi Zvijezda 7 (Star Wars 7)?

P.S. Molim stavite "spoiler alert" na početak odgovora ako ćete napisati takav odgovor.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+13 glasa
Goran Dren od Goran Dren
uređen od Goran Dren

Star Wars 7: The Force Awakens je dobar, kvalitetno snimljeni Sci-Fi film za kojega se isplati izdvojiti novce i vrijeme od 2 sata svog vremena. U žanru znanstveno-fantastičnih akcijskih filmova to je sasvim solidna zabava koja ima glavu i rep. Niti jednom tijekom filma nisam osjetio dosadu tj. da postoje scene koje bi bile previše dugačke. Rekao bih, nova Star Wars sedmica je iznimno vješta u zaokupljanju pozornosti gledatelja. Ipak, ako ste dugogodišnji star-wars-fan, jake su šanse da će vam dojmovi o početku nove trilogije (da, ovo je prvi od preostala dva filma koji će izlaziti svake godine po jedan) biti vrlo podijeljeni.

Savjet: obavezno pogledati

Hrvoje Novak od Hrvoje Novak
May the Force be with you!
+10 glasa
Ivan Bilić od Ivan Bilić

Najiščekivaniji film godine koji trenutno slovi kao najprodavaniji film ikad, Ratovi zvijezda: Sila se budi je sedmi nastavak svjetski popularne franšize Ratova zvijezda te ujedno prvi snimljeni film iz najnove (treće) trilogije od strane redateljske palice koju drži J. J. Abrams. Nastavak sage Ratovi Zvijezda događa se 30 (filmskih) godina nakon radnje filma Ratovi zvijezda VI: Povratak Jedija (1983). U ovom nastavku pojavljuju se i novi likovi (Finn, Kylo Rei, Poe Dameron, te novi obli robot BB-8) zajedno s onima iz prijašnjih nastavaka Ratova zvijezda.

Kao komentar o filmu, rekao bih onaj iz Večernjeg koji kaže da 'Sila se budi' je dobar sci-fi film, ali mračna strana Sile kao da vuče serijal u pogrešnom smjeru. 

Efekti su odlični pa tako i znameniti svemirski brod "Milenijski sokol" tuče po protivnicima, ruši se zemlja, te je sve to uvjerljivo i uravnoteženo. Vrlo slično onome kako smo doživljavali rane Lucasove filmove.

Hrvoje Novak od Hrvoje Novak
May the Force be with you! ;)
+7 glasa
Hrvoje Novak od Hrvoje Novak

Prvo, što se tiče 3Da, nisu baš pokazali neku silu efekata. Na kraju je meni najbolji onaj na početku gdje jedan od X-Winga ide prema nama pa se vidi originalnost tog 3D efekta. Jer trenutno ne mogu prenjeti stvaran 3D oblik, već se koriste efekti, a taj je bio dobar.

Po mom skromnom mišljenju novi glumci u Star Wars - Sila se budi su mi loši. Kada je novi Sith (Kylo Ren) skinuo masku očekivao sam nekog totalo badass frajera. Takav mu je glas. S maskom. No, što me dočekalo?!? Dočekao me Mali Princ!

Što još? Npr. vidi se u filmu jasno i glasno da se Harrison Fordu (stari Han Solo) nije dalo glumit. Jer je znao da će ga i ubiti u toku filma.

Muzika mi i nije baš neka. U biti je copy/paste iz originalna plus nešto malo novog. Uglavnom, ništa toliko spektakularnog što bi odvojilo muziku kao pozitivan faktor. Pogotovo ne kao inovaciju u svijetu muzike.

Općenito mi se čini da je priča nezanimljiva. Neinovativna je i nije baš uzbudljiva. Prejasna je i previše se toga jasno očekuje, nema neke posebne napetosti. Nekakav ušminkani copy/paste početka originalne trilogije. 

Na kraju vidimo starog Luke Skywalkera i... I? I? I ništa... Pojavi se i film je gotov. Klišej iz serija 80-tih godina. Pa za moderan film - to nije u redu prema gledateljima.

Hrvoje Novak od Hrvoje Novak
May the Force be with you!

Slična pitanja

1 odgovor
2 odgovora
2 odgovora
1 odgovor
Znatko medijski pokriva

Humans vs Machines

Zagreb
29. 09. 2023.

ULAZNICE uz 20% POPUSTA
Znatko medijski pokriva


Zagreb
30. 09. 2023.

ULAZNICE uz POPUST
Znatko medijski pokriva
TEHNOLOŠKA SENZACIJA GODINE

Zagreb
12. 10. 2023.

KUPI ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Powered by Intersec

Ljubljana
25. i 26. 10. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.0k pitanja

18.9k odgovora

6.0k komentara

1.5k korisnika

...