271 pregleda
Marko Radić u rubrici Web Marketing od Marko Radić [Ekstraktivan] (6.9k bodova)
Mnogi koji bi se htjeli oglašavati na internetu sa svojim web stranicama muči isto pitanje: zašto me Google ne voli? U biti, njih zanima - zašto na tražilici ne stoje bolje sa svojom web stranicom?

Što biste im Vi odgovorili kada Vas tako nešto pitaju.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+10 glasa
Darko Međimurec od Darko Međimurec [Turboaktivan] (24.7k bodova)

Marko, evo ti nekih bitnijih razloga zašto te Google ne voli:

  1. Prvo i osnovno je kvalitetna SEO on-page optimizacija tvojih web stranica. Tu je najvažniji faktor kvalitetni tekstovi. Google u svemu voli prirodnost ali i kvalitetu, pa tako i u pisanju tekstova.
  2. Page Rank (PR) mnogi spominju kao važan faktor SEO optimizacije, što nije točno. Možete imati i prilično visok PR, a da ste na tražilici na 10-toj stranici rezultata (SERP).
  3. Ako je sve napravljeno kako treba, a web stranica je "na početku", onda je najčešće objašnjenje - Google Sandbox. Radi se o tome da je Googleova neslužbena politika da nove stranice "filtrira" i testira ih prvih mjeseci do godine dana. Nekakav prosječan rok je ipak "samo" par tjedana. Nekada je taj period bio duži. 
  4. Najveće kažnjavanje od Google- je ono da Vas Google potpuno izbaci s tražilice. To je ekstremna situacija, ali događa se. Ako se služite raznim zabranjenim metodama povećanja važnosti svojih web stranica (npr. tzv. blackhat SEO metode). Ukratko - tek tada stvarno možete reći da Vas Google doista ne voli. :-D
Napomena za kraj... Jedan od načina zaobilaženja Google Sandbox-a je natjecanje za manje tražene ključne riječi. Također, mnoge nove web stranice odmah kreću s oglašavanje kroz Google AdWords kampanje. One naravno ne utječu na rejting organske tražilice, ali omogućuju ipak prisutnost Vaših web stranica na Google-u. 
 
+7 glasa
Damir Vučković od Damir Vučković [Aktivan] (326 bodova)
odabran od Marko Radić
 
Najbolji odgovor

Pozdrav Marko,

Vjerovatno nisi znao da Google koristi 200 glavnih i još puno više podfaktira na temelju kojih određuje da li mu se i koliko mu se "sviđa" neka web stranica. 

Na tvoju i sreću ostalih poslovnih ljudi koji nemaju previše vremena postoji tehnika koja se zove web optimizacija i predstavlja sve radnje koje omogućavaju da Vas Google "zavoli". Zaista je puno detalja na kojima se može poraditi a da bi se pridobila pažnja ove web tražilice. 

Ukoliko niste u stanju provseti par mjeseci konstano učeći, moj savjet vam je da potražite SEO stručnjaka i s njim dogovorite inicijalni web audit i suradnju. Naokon što SEO stručnjak odradi svoj posao vidjet ćete zapravo koliko vas Google može voljeti :)

Sretno. 

Slična pitanja

1 odgovor 185 pregleda
2 odgovora 304 pregleda
1 odgovor 300 pregleda
2 odgovora 304 pregleda
2 odgovora 244 pregleda
2 odgovora 216 pregleda
1 odgovor 1.1k pregleda
1 odgovor 384 pregleda

Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.8k pitanja

14.1k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...