362 pregleda
Marko Radić u rubrici Web Marketing od Marko Radić
Mnogi koji bi se htjeli oglašavati na internetu sa svojim web stranicama muči isto pitanje: zašto me Google ne voli? U biti, njih zanima - zašto na tražilici ne stoje bolje sa svojom web stranicom?

Što biste im Vi odgovorili kada Vas tako nešto pitaju.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+10 glasa
Darko Međimurec od Darko Međimurec

Marko, evo ti nekih bitnijih razloga zašto te Google ne voli:

  1. Prvo i osnovno je kvalitetna SEO on-page optimizacija tvojih web stranica. Tu je najvažniji faktor kvalitetni tekstovi. Google u svemu voli prirodnost ali i kvalitetu, pa tako i u pisanju tekstova.
  2. Page Rank (PR) mnogi spominju kao važan faktor SEO optimizacije, što nije točno. Možete imati i prilično visok PR, a da ste na tražilici na 10-toj stranici rezultata (SERP).
  3. Ako je sve napravljeno kako treba, a web stranica je "na početku", onda je najčešće objašnjenje - Google Sandbox. Radi se o tome da je Googleova neslužbena politika da nove stranice "filtrira" i testira ih prvih mjeseci do godine dana. Nekakav prosječan rok je ipak "samo" par tjedana. Nekada je taj period bio duži. 
  4. Najveće kažnjavanje od Google- je ono da Vas Google potpuno izbaci s tražilice. To je ekstremna situacija, ali događa se. Ako se služite raznim zabranjenim metodama povećanja važnosti svojih web stranica (npr. tzv. blackhat SEO metode). Ukratko - tek tada stvarno možete reći da Vas Google doista ne voli. :-D
Napomena za kraj... Jedan od načina zaobilaženja Google Sandbox-a je natjecanje za manje tražene ključne riječi. Također, mnoge nove web stranice odmah kreću s oglašavanje kroz Google AdWords kampanje. One naravno ne utječu na rejting organske tražilice, ali omogućuju ipak prisutnost Vaših web stranica na Google-u. 
 
+7 glasa
Damir Vučković od Damir Vučković
odabran od Marko Radić
 
Najbolji odgovor

Pozdrav Marko,

Vjerovatno nisi znao da Google koristi 200 glavnih i još puno više podfaktira na temelju kojih određuje da li mu se i koliko mu se "sviđa" neka web stranica. 

Na tvoju i sreću ostalih poslovnih ljudi koji nemaju previše vremena postoji tehnika koja se zove web optimizacija i predstavlja sve radnje koje omogućavaju da Vas Google "zavoli". Zaista je puno detalja na kojima se može poraditi a da bi se pridobila pažnja ove web tražilice. 

Ukoliko niste u stanju provseti par mjeseci konstano učeći, moj savjet vam je da potražite SEO stručnjaka i s njim dogovorite inicijalni web audit i suradnju. Naokon što SEO stručnjak odradi svoj posao vidjet ćete zapravo koliko vas Google može voljeti :)

Sretno. 

Slična pitanja

5 odgovora
11.12.2013. pitanje u rubrici Web Marketing od i_mark
3 odgovora
2 odgovora
2 odgovora
Znatko medijski pokriva

Humans vs Machines

Zagreb
29. 09. 2023.

ULAZNICE uz 20% POPUSTA
Znatko medijski pokriva


Zagreb
30. 09. 2023.

ULAZNICE uz POPUST
Znatko medijski pokriva
TEHNOLOŠKA SENZACIJA GODINE

Zagreb
12. 10. 2023.

KUPI ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Powered by Intersec

Ljubljana
25. i 26. 10. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

11.9k pitanja

18.8k odgovora

6.0k komentara

1.5k korisnika

...