Marko Radić u rubrici Web Marketing od Marko Radić
Mnogi koji bi se htjeli oglašavati na internetu sa svojim web stranicama muči isto pitanje: zašto me Google ne voli? U biti, njih zanima - zašto na tražilici ne stoje bolje sa svojom web stranicom?

Što biste im Vi odgovorili kada Vas tako nešto pitaju.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+11 glasa
Darko Međimurec od Darko Međimurec

Marko, evo ti nekih bitnijih razloga zašto te Google ne voli:

  1. Prvo i osnovno je kvalitetna SEO on-page optimizacija tvojih web stranica. Tu je najvažniji faktor kvalitetni tekstovi. Google u svemu voli prirodnost ali i kvalitetu, pa tako i u pisanju tekstova.
  2. Page Rank (PR) mnogi spominju kao važan faktor SEO optimizacije, što nije točno. Možete imati i prilično visok PR, a da ste na tražilici na 10-toj stranici rezultata (SERP).
  3. Ako je sve napravljeno kako treba, a web stranica je "na početku", onda je najčešće objašnjenje - Google Sandbox. Radi se o tome da je Googleova neslužbena politika da nove stranice "filtrira" i testira ih prvih mjeseci do godine dana. Nekakav prosječan rok je ipak "samo" par tjedana. Nekada je taj period bio duži. 
  4. Najveće kažnjavanje od Google- je ono da Vas Google potpuno izbaci s tražilice. To je ekstremna situacija, ali događa se. Ako se služite raznim zabranjenim metodama povećanja važnosti svojih web stranica (npr. tzv. blackhat SEO metode). Ukratko - tek tada stvarno možete reći da Vas Google doista ne voli. :-D
Napomena za kraj... Jedan od načina zaobilaženja Google Sandbox-a je natjecanje za manje tražene ključne riječi. Također, mnoge nove web stranice odmah kreću s oglašavanje kroz Google AdWords kampanje. One naravno ne utječu na rejting organske tražilice, ali omogućuju ipak prisutnost Vaših web stranica na Google-u. 
 
+7 glasa
Damir Vučković od Damir Vučković
odabran od Marko Radić
 
Najbolji odgovor

Pozdrav Marko,

Vjerovatno nisi znao da Google koristi 200 glavnih i još puno više podfaktira na temelju kojih određuje da li mu se i koliko mu se "sviđa" neka web stranica. 

Na tvoju i sreću ostalih poslovnih ljudi koji nemaju previše vremena postoji tehnika koja se zove web optimizacija i predstavlja sve radnje koje omogućavaju da Vas Google "zavoli". Zaista je puno detalja na kojima se može poraditi a da bi se pridobila pažnja ove web tražilice. 

Ukoliko niste u stanju provseti par mjeseci konstano učeći, moj savjet vam je da potražite SEO stručnjaka i s njim dogovorite inicijalni web audit i suradnju. Naokon što SEO stručnjak odradi svoj posao vidjet ćete zapravo koliko vas Google može voljeti :)

Sretno. 

Slična pitanja

5 odgovora 1.4k 👀
11.12.2013. pitanje u rubrici Web Marketing od i_mark
4 odgovora 452 👀
2 odgovora 450 👀
2 odgovora 388 👀
2 odgovora 323 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.6k pitanja

22.2k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...