Redakcija u rubrici Turizam i putovanja od

Koji se grad u Hrvatskoj naziva - grad nogometa?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+8 glasa
Monika Kiris od
uređen od Monika Kiris

U Hrvatskoj se Županja naziva gradom nogometa. Ovaj je grad udaljen tridesetak kilometara od Vinkovaca te ima iznimno bogatu povijest i tradiciju.

Županja se ističe kao prvo mjesto u kojem se igrao nogomet u Hrvatskoj, što je priznanje koje je gradu donijelo poseban status. Ovdje su Englezi donijeli nogometnu loptu, a Županja je tijekom godina postala i centar Šokadije. Zanimljivo je što se osim nogometa, u ovom gradu po prvi put u Hrvatskoj igrao i tenis. Ova bogata tradicija se očituje u svim aspektima života - od sportskih aktivnosti do kulturnih događanja. Također, grad je poznat po svojoj raskošnoj povijesti i značajnim trenucima poput prvih igara u Hrvatskoj, ali i bogatoj šokačkoj modi koja se očituje kroz razne manifestacije i događanja.

Županja ima i tradicionalnu kuću za odmor pod nazivom Šokačka Lady, ali i Gradski muzej grada Županje, gdje se nalaze zanimljivi arheološki nalazi te brojne zanimljive priče vezane uz njih. 

Pannonicum
Pannonicum

Nešto neobično što se nalazi u Županji je kuća čaja i začina Pannonicum, koja u ponudi ima mješavine čaja i začina koje vole domaći ali i strani gastroljupci. 

Foto: Nikola Zoko

Slična pitanja

6 odgovora 1.5k 👀
2 odgovora 121 👀
1 odgovor 35 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.3k pitanja

23.3k odgovora

8.9k komentara

1.7k korisnika

...