Dina Kljajić u rubrici Hrana i piće od

Zašto čak i vegetarijanci postaju vegani?

* povezano sa odgovorom na pitanje: Zašto postati vegan i prihvatiti veganstvo?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+8 glasa
Fatima Kapić od
odabran od Dina Kljajić
 
Najbolji odgovor
Ljudi najčešće iz dva razloga postaju vegetarijanci. To je zbog toga što ne podržavaju ubijanje životinja radi prehrane a drugo zbog stava da meso štetno djeluje na organizam naročito zbog modernog uzgoja, dok biljna hrana koja sadrži sve vitamine, daje čovjeku i energiju koja bi se trošila na višesatno varenje mesa.

Vegetarijanci u početku unose velike količine ostalih proizvoda životinjskog porijekla misleći da to ne dovodi do ubijanja životinja. Međutim kada se osvjeste shvate da i zbog proizvodnje mlijeka i mliječnih proizvoda i jaja životinje trpe ubijanje i neku vrstu torture i nagonjenja i shvate da modernim uzgojem životinja ta hemija se odražava i na mlijeko i na jaja pa zato prelaze u vegane.

Da bi se proizvelo mlijeko ženka se tjera na parenje, muški mladunci se zatim prodaju ili zakolju jer predstavljaju trošak a ženke se drže i oplode najranije moguće. Nakon 5 godina mlječnost stoke opada pa se i ona "uništava".

Isti je slučaj sa živinom. Jaja su nerazvijene jedinke. Mužjaci se uništavaju jer predstavljaju bespotreban trošak a ženke se drže oko 2 godine i čim opadne proizvodnja jaja uništavaju se

Slična pitanja

2 odgovora 103 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.0k pitanja

22.7k odgovora

8.6k komentara

1.6k korisnika

...