Redakcija u rubrici Turizam i putovanja od

Što turisti mogu posjetiti kada dođu u Šibenik?

* povezano sa odgovorom na pitanje: Kako je živjeti u Šibeniku?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+5 glasa
Hrvoje Hladnik od
uređen od Hrvoje Hladnik

Đir po Šibeniku sa Šibenskom curom

Kada dođete u Šibenik prije, tokom i nakon ljetne sezone, odmah ćete primjetiti da gradom mahom šeću turisti. Osjeti se šušur, ljeto i vrućine. Kako bi se ovaj prekrasan grad doživio na pravi način predlažem da dan započnete na samom ulazu u strogi centar grada, na prekrasnoj terasi pizzerije Fontana prije nego što krenete u razgledavanje povijesnih zidina.

Ako ste u društvu žena...

Da su se u Šibeniku žene uvijek dotjerivale dokazala je u obilasku grada vodičica Sandra Grgas. Ona s još 10 vodičica (članica Udruge turističkih vodiča Mihovil Šibenik) priča priču o Šibeniku i kroz turistički program Šibenska cura.


Vodičica Sandra Grgas kroz turistički program Šibenska cura

Riječ je o razgledu grada na malo drugačiji način. Na način ispričan kroz zanimljive priče o ženama koje su obilježile ovaj grad u kojem uživaju i redovito istražuju suvremene 'cure'. One koje vole proći Šibenskom Kalelargom, zaviriti u galerije i muzej, popeti se na velebnu kulu Sv. Mihovil kako bi čule priču o prošlosti ali i sadašnjosti koju će ovog ljeta obilježiti nastupi brojnih domaćih i svjetskih glazbenih zvijezda.

Gdje jesti u Šibeniku?

U Šibeniku se uvijek i jako dobro jelo, pa kad napravite 'đir' gradskim ulicama nek vas put odvede u Špajzu. Nalazi se u strogom centru grada, nedaleko gradskog kazališta a u njemu će vas dočekati 'šibenska cura' Josipa.


Špajza u strogom centru Šibenika

Ona kuha svakog dana prava gastro remek djela koristeći domaće, lokalne proizvode koji su mahom s OPG-a Biluš iz Čiste Velike, u vlasništvu svekrve i svekra vlasnice prostora Tine Biluš. Na ovom mjestu miriši od ranog jutra, mogu se jesti energetski bogati doručci u kojima dominiraju svježa jaja (probajte pohana jaja na povrću), ali i kušati marende pripremljene na tradicionalan način (probajte platu narezaka ili jaja i kumpira. U blizini je kultni Vintage bar pa tijekom ljetnih mjeseci tu se može nazdraviti danu koktelom s malinama ili jagodama.

Foto: Nikola Zoko


Znatkovoj redakciji je izjavu o Šibeniku dala i Alma Premerl Zoko, novinarka i modna savjetnica koja je osmislila malo drugačiji način ženskog druženja poznat pod konceptu Ženski vikend Hrvatskom:

"Šibenik je grad kojeg mi žene potajno jako volimo. Bogata mu je povijest, divna arhitektura ali i sadržaji koje nudi čitave godine, ne samo tijekom ljetne sezone, stvaraju dojam grada po mjeri svakog čovjeka. Šibenik je uvijek potrebno istraživati jer kad mislite da o gradu znate sve on će vas ponovo iznenaditi."

Slična pitanja

1 odgovor 31 👀
1 odgovor 84 👀
1 odgovor 40 👀
2 odgovora 70 👀
2 odgovora 62 👀
2 odgovora 99 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.3k pitanja

23.2k odgovora

8.9k komentara

1.7k korisnika

...