Ivan Gačić u rubrici Tehnologija od Ivan Gačić

Koje baterije tipa AAA ili AA danas ima smisla kupovati za satove, miš, daljinske, digitalni fotoapart, itd. od dostupnih:

  1. ) Obične baterije
  2. ) Alkalne baterije
  3. ) Punjive baterije (uz pretpostavku da već imamo punjač)
  4. ) Ostalo - što?
Što predlažete?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+3 glasa
Kuzma Topić od Kuzma Topić
Koje cu baterije koristit mi je prvenstveno ovisno o tome za koji uredaj mi tribaju.

Vodin se s time da za nesto sta ce bit dovoljno obicna baterija nema smisla uzimat nikakvu bolju ka sta su kucni sat, daljinski. Ako se uredaju vjek trajanja dosta moze produzit boljom baterijom - tipa za bezicnog misa koristim alkalne baterije jer mi se mis pokvari pri nego se one istrose.

Sta se tice digitalnih aparata i ostalih vecih potrosaca ovisno o tome koliko se koristi bi se odlucia na punjive ili alkalne baterije, steta je bacat na skupe baterije novce kad mozes jednostavno to rjesit sa punjivim baterijama.

Nasa san jos jednu interesantnu varijantu sa baterijama sta je zgodno mi za djecje igracke - koje su na 4.5 volta (tri baterije) - di na igracku sa malo zice zalemin bateriju od mobitela koji nije problem punit - u nekim slucajevima je ovo jednostavno a u nekima zahtjeva malo gimnastike da se sve prikrije da se to ne vidi.
+3 glasa
Dario Štuka od Dario Štuka

Najbolje je punjive baterije, ali ne obične punjive već hibridne, tj. "ready to use". Takve baterije nemaju samopražnjenje kao i obične punjive i dosta dugo drže kapacitet, a mogu se punit po 1500-2000 ili više puta. Isplativost je daleko na strani punjivih baterija, a neki proizvođači na njih daju garanciju i do godinu dana (iako u pravilu traju godinama). Najpopularnije dostupne ready to use punjive baterije su Jupio Direct Power, Fujitsu Ready to Use, Patona, Panasonic Eneloop. Mogu se puniti klasičnim ili univerzalnim punjačima. Neki napredniji brzi punjači mogu napuniti takve baterije čak i za pola sata. Naprimjer Jupio IntelliCharger 2HR

 

 

Slična pitanja

3 odgovora 1.0k 👀
Mihaela Blažeka 11.10.2020. pitanje u rubrici Tehnologija od Mihaela Blažeka
1 odgovor 311 👀
1 odgovor 1.5k 👀
2 odgovora 712 👀
1 odgovor 202 👀
Ana Pilato 04.10.2021. pitanje u rubrici Obrazovanje od Ana Pilato
2 odgovora 249 👀
1 odgovor 321 👀
1 odgovor 304 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.4k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...