177 pregleda
99 u rubrici Programiranje od 99 [Ekstraktivan] (9.7k bodova)
Da li računalne igre mogu biti pokretač ekonomskog rasta u Hrvatskoj? I kako?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+2 glasa
Pavo Lasić od Pavo Lasić [Ekstraktivan] (9.8k bodova)

Racunalne ili bilo koje druge igre mogu biti pokretac ekonomskog rasta u Republici Hrvatskoj. Sudionici smo novih tehnologija koje unapređuju nase drustvo, a racunalne igre u neku ruku unapređuju nase slobodno vrijeme tj. hobije.

Jasno se moze vidjeti da prihodi videoigara rastu cak nevjerovatnih 55,5% na godisnjoj bazi te da broj zaposlenih iz godine u godinu također raste za cak 31%. Vrlo bitno je naglasiti i izvoz videoigara koji je kod nas skocio cak na 87%. Bitno je naglasiti da su trenutacni prihodi mali, ali da su naznake vrlo dobre. Mislim da bi se Vlada RH trebala u neku ruku pozabaviti sa ovom industrijom jer ima enormni potencijal.

Kako pomoci brzem razvoju videoigara?

Trenutacno nemamo dovoljno progamera, trebalo bi uvesti neke kolegije ili predmete u srednje skole i studije koje bi uspjeli naci neki potencijal, također se moze i zazivati strana investicija. Po mom iskrenom misljenju, trebalo bi dati sansu ovoj industriji, jer vidi se iz aviona doslovno da je u enormnom rastu i da ima veliki potencijal.

 

0 glasa
Kuzma Topić od Kuzma Topić [Megaktivan] (11.2k bodova)
Unatoc sta u hrvatskoj ima dobar broj kvalitetnih programera mislim da je zarada koju nude racunalne igrice nedovoljna da bi se koristila kao pokretac ekonomskog rasta u Hrvatskoj.

Iako novci koji se tu okrecu nisu zanemarivi, problem je sta dosta drzava je porez koncipiralo da je jako tesko da ce se iko ozbiljnije uvatit takvog rada u Hrvatskoj, te bi za osobni profit moglo dobro posluzit ali za vidljiv ekonomski rast drzave jako tesko.

Slična pitanja

1 odgovor 151 pregleda
1 odgovor 530 pregleda
3 odgovora 424 pregleda
2 odgovora 153 pregleda
2 odgovora 527 pregleda
1 odgovor 6.6k pregleda

Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.8k pitanja

14.1k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...