Marko Pavlek u rubrici Financije od
promjena rubrike od Znatko
Vrijedi li još uvijek ovo napisano da banka evidentira podizanje gotovine, ali ne kao podizanje Ivana Ivića već kao isplatu od strane Skrila tzv. CARD HOLDERU (vlasniku kartice) te da banka ne vidi niti cijeli broj kartice ?

Primjer s trankacijama ispod 5.000 kuna odnosio se na dnevne, mjesečne ili neke druge transakcije ?
Znatko od
Molim promijenite ovaj nejasan i preopćeniti naslov u nešto tipa "Da li banka evidentira vlasnika Skrill kartice kod isplate gotovine?".
Također, pitanje "Postoji li na Znatku...." molim upišite kao zasebno pitanje. Nema smisla da su dva tematski nepovezana pitanja unutar jednog pitanja. Ovo nije klasičan forum već Q&A forum.
Unaprijed hvala.‌
Znatko od
@Marko Pavlek, zahvaljujem na korigiranju pitanja. Nažalost, još nemamo odgovor.‌

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+4 glasa
Darko Međimurec od
Koliko je meni poznato, tvrtka-vlasnik bankomata poveže svaki svoj bankomat u međunarodnu mrežu bankomata koja je pak povezana sa bankovnim računima. Vlasnik bankomata bilježi sve transakcije i sve informacije koje su mu dostupne za pojedinu transakciju u svoju internu bazu. Takva baza je interna i ne pristupa joj se automatski izvana (npr. od neke porezne institucije). Dakle, vlasnik bilježi sve tvoje podatke sa Skrill kartice (ime, prezime, ...) radi evidenciji i kasnije možebitne provjere.

I tu dolazimo do činjenice da bankomati i tvoje podizanje gotovine se ne obrađuje niti direktno automatski u stvarnom vremenu, niti kasnije kroz neki sustav umjetne inteligencije kako bi te možda porezna uprava pronašla. No, ako oni saznaju drugim kanalima (npr. netko te prijavi) i krenu u istraživanje (koje nije jednostavno i, budimo realni, ne isplati im se za npr. 10.000 kuna podizanja tvog novca s bankomata) mogu jednostavno zatražiti sve banke i sve institucije EU, pa između ostalog "slučajno" i tvog vlasnika-bankomata podatke o tvom poslovanju, a na temelju tvog imena, prezimena, OIB-a, itd. Dakle kada im dođeš "pod povećalo" onda te mogu naći. Dok si ispod radara, previše kompleksni su to sustavi po svijetu i EU da bi te "tako maloga" automatski i direktno pronašli i rekli "hej, što to radiš?".

Ovime ne želim reći da je takvo što ilegalno ili da potičem na ilegalne aktivnosti, već ako ti djed ili baka pošalju đeparac putem Skrill-a, ne moraš misliti da će ti ih porezna uprava uzeti.

Slična pitanja

3 odgovora 666 👀
Znatkica 15.11.2020. pitanje u rubrici Odnosi i veze od Znatkica
1 odgovor 1.3k 👀
1 odgovor 2.5k 👀
2 odgovora 3.8k 👀
Karla Jurišić 09.12.2020. pitanje u rubrici Financije od Karla Jurišić
1 odgovor 874 👀
1 odgovor 195 👀
2 odgovora 257 👀
Znatkica 19.10.2020. pitanje u rubrici Financije od Znatkica
2 odgovora 613 👀
1 odgovor 1.1k 👀
1 odgovor 245 👀
Nino Marić 12.10.2022. pitanje u rubrici Financije od Nino Marić
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.3k pitanja

23.2k odgovora

8.9k komentara

1.7k korisnika

...