Marinko Zadro u rubrici Web Marketing od Marinko Zadro
uređen od Znatko

Koja je razlika između usluge Google Ads i Google AdSense?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+14 glasa
Kuzma Topić od Kuzma Topić
uređen od Znatko

Google Ads (prije Google AdWords) ti omogucava kreiranje vlastite reklame koja ce se pojavljivati za odabrane rijeci na Google search stranicama sa rezultatima pretrage. Ciljano trziste za Google Ads je google trazilica i svi partneri koji koriste Google search engine na svojim stranicama.

Google AdSense omogucava vlasnicima stranice da postave google oglase za koje ce oni dobivat nekakav iznos ovisno o broju klikova na oglas. Ovdje se radi dakle o Google sustavu oglasa di oglasavac placa google iznos za reklamiranje, dok dio tog iznosa Google daje onima koji postave taj oglas na stranicu, te zarada ovisi o broju klikova na oglas.

+5 glasa
Viktor Viljac od Viktor Viljac

Glavna razlika je u tome što Google Ads koriste oglašivači, a AdSense izdavači.


Google Ads ljudima omogućuje oglašavanje na Google.com, Google pretraživačkoj mreži i Google prikazivačkoj mreži (web-lokacije sa sadržajem koje nisu tražilice). Tvrtke koriste Google Ads za usmjeravanje ciljanog prometa na svoju web stranicu u nadi da će se dio tog prometa pretvoriti u prodaju. Oglašivači plaćaju Googleu određeni iznos po kliku na oglas


AdSense izdavačima omogućuje unovčavanje svojih web-mjesta ili blogova zaradom od relevantnih Google Ads oglasa koji se prikazuju pored njihovog sadržaja. Izdavači primaju malu uplatu svaki put kada se klikne na jedan od ovih oglasa. Ako vaša stranica ima dovoljno čitatelja, ovo može biti jednostavan način za generiranje izvora prihoda od vašeg sadržaja.


Slična pitanja

3 odgovora 600 👀
1 odgovor 455 👀
2 odgovora 511 👀
1 odgovor 225 👀
1 odgovor 583 👀
2 odgovora 1.4k 👀
1 odgovor 409 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.3k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...