Kuzma Topić u rubrici Internet od
uređen od Znatko
Po kojem sistemu se odreduje broj lajkova, pitanja i odgovora nakon kojeg dolazi blokada? I zasto se taj broj s vremenom smanjuje?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+13 glasa
Znatkica od

Vjerojatno pitate na temelju obavijesti koju svi registrirani korisnici dobiju na email gdje piše da će se Vaša previše agresivna aktivnost automatski smatrati opterećenjem za server i Znatko Vam automatski pauzira učestalu aktivnost na neko kraće vrijeme. Tu vjerojatno isto znate da to pauziranje nije dugoročno i da nakon toga slobodno možete nastaviti sa aktivnostima na Znatku.

Način na koji radi taj sustav je polu-automatski. S jedne strane, automatizirani sustav primjećuje da imate neuobičajenu aktivnost na Znatku koja se po dosadašnjem uzorku nije pojavljivala do sada te zato nakon nekih ponavljajućih radnji Znatko izbacuje obavijest o tome da malo "stanete na loptu".

S druge strane, generalni broj aktivnost se ručno može podesiti od strane urednika kako bi reflektirao stvarnu aktivnost cijelog sustava. Tu je i prisutna, ponekad skrivena, želja nekih korisnika na Znatku da samo kroz vote up skupljaju bodove bez da sudjeluju u odgovaranju na pitanja, pa ovakvo ograničenje služi da ih destimulira u tome. Iako se lajkanje i postavljanje pitanja ograničava, odgovaranje na pitanja je praktički bez ograničenja. Razlog je stimulacija korisnika za odgovaranjem koje je najbitnije na Znatku. Iako i kod odgovaranja postoji ograničenje, ali vjerujemo da ga još nitko nikad nije dosegao. A ako slučajno i je - javite pa ćemo ga još povećati. :)

Znatko od
Ispravak netočnog navoda ;) Nekada su postojala ograničenja i na odgovaranje i znali su neki dosegnuti i taj limit.‌

Slična pitanja

2 odgovora 505 👀
4 odgovora 551 👀
3 odgovora 369 👀
2 odgovora 1.0k 👀
1 odgovor 322 👀
1 odgovor 195 👀
2 odgovora 317 👀
3 odgovora 620 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

13.9k pitanja

22.6k odgovora

8.5k komentara

1.6k korisnika

...