175 pregleda
Kuzma Topić u rubrici Internet od Kuzma Topić [Megaktivan] (11.2k bodova)
uređen od Znatko
Po kojem sistemu se odreduje broj lajkova, pitanja i odgovora nakon kojeg dolazi blokada? I zasto se taj broj s vremenom smanjuje?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+9 glasa
Znatkica od Znatkica [Superaktivan] (4.3k bodova)

Vjerojatno pitate na temelju obavijesti koju svi registrirani korisnici dobiju na email gdje piše da će se Vaša previše agresivna aktivnost automatski smatrati opterećenjem za server i Znatko Vam automatski pauzira učestalu aktivnost na neko kraće vrijeme. Tu vjerojatno isto znate da to pauziranje nije dugoročno i da nakon toga slobodno možete nastaviti sa aktivnostima na Znatku.

Način na koji radi taj sustav je polu-automatski. S jedne strane, automatizirani sustav primjećuje da imate neuobičajenu aktivnost na Znatku koja se po dosadašnjem uzorku nije pojavljivala do sada te zato nakon nekih ponavljajućih radnji Znatko izbacuje obavijest o tome da malo "stanete na loptu".

S druge strane, generalni broj aktivnost se ručno može podesiti od strane urednika kako bi reflektirao stvarnu aktivnost cijelog sustava. Tu je i prisutna, ponekad skrivena, želja nekih korisnika na Znatku da samo kroz vote up skupljaju bodove bez da sudjeluju u odgovaranju na pitanja, pa ovakvo ograničenje služi da ih destimulira u tome. Iako se lajkanje i postavljanje pitanja ograničava, odgovaranje na pitanja je praktički bez ograničenja. Razlog je stimulacija korisnika za odgovaranjem koje je najbitnije na Znatku. Iako i kod odgovaranja postoji ograničenje, ali vjerujemo da ga još nitko nikad nije dosegao. A ako slučajno i je - javite pa ćemo ga još povećati. :)

Znatko od Znatko [Superaktivan] (3.0k bodova)
Ispravak netočnog navoda ;) Nekada su postojala ograničenja i na odgovaranje i znali su neki dosegnuti i taj limit.

Slična pitanja

1 odgovor 297 pregleda
1 odgovor 143 pregleda
1 odgovor 500 pregleda

Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.7k pitanja

14.0k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...