Kuzma Topić u rubrici Web Poslovanje od
tagovi uređeni od Znatko
Kako naplatiti izradu web stranice po njenom zavrsetku? Je li ok sabotirati web stranicu da sadrzi pogresne podatke ako ne dode do naplate iste? Ili istu samo ugasiti?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+5 glasa
Karlo Jurman od
Ukoliko neki klijent nije platio stranicu, ja sam jednostavno stavila "coming soon" oznaku na stranicu dok stranica nije plaćena, te poslala obavijest klijentu da će stranica biti u ovom modu mjesec dana, a ukoliko ne plati do onda, mičem kompletno stranicu sa servera. E sad, što se tiče naplate, to sve ovisi da li radiš preko firme ili obrta ili ne. Najbolji način je potpisivanje ugovor koji ti sastaviš prije početka izrade sa svim tvojim i njihovim obavezama i dužnostima tako da su obje strane sigurne. Te ukoliko doše do nenaplate možeš pokrenuti spor za naplatu.
Hrvoje Novak od
umjesto spora za naplatu ide se u ovršni prijedlog kod javnog bilježnika. dakle s ugovorom i računom prvo se ide bilježniku. sud je puuuno skuplja varijanta i sljedeći korak.‌
+4 glasa
Jean Louis od
Niti gašenje niti sabotiranje nije dobro poslovno ponašanje. Kad je proizvod isporučen, mora biti u ugovornom stanju, to znači ne može se sabotirati jer se time riskira plaćanje odštete koja može biti veća od same cijene stranice u slučaju spora.

Dalje, sabotiranje zvuči razbojnički, onemogućavanje neke postojeće web stranice se može smatrati kaznenim djelom.

Ukidanje ili gašenje stranice bez dozvole se može isto tako smatrati kaznenim djelom.

Ukoliko postoji ugovor o održavanju web stranice, pa onda da se održavanje zaustavi neplaćanjem, to je onda moguće. Isto tako, ako se pružaju web hosting usluge u isto vrijeme, pa se web hosting ugasi radi neplaćanja to je isto u redu.

U pravilu se takve akcije ne bi trebale poduzimati jer to znači da firma ili osoba koja pravi te web stranice prvo sama po sebi nija bila u stanju stvarno prodati uslugu, a to znači stvarno zagrijati klijenta da plati za tu uslugu, pa se našla u nezgodnoj situaciji da sitničari i stvara probleme klijentu.

Ako klijent nema novaca, onda nije ni zaradio, možda mu se treba dopustiti da zaradi i čekati na pravo vrijeme.

Ljudi često plaćaju usluge sa zakašnjenjem, ali ako im počnete praviti probleme, onda taj novac nećete dobiti niti tako.

U pravilu, kad se preda proizvod, nakon toga slijedi račun. Šta čovjek radi sa proizvodom to nije više stvar isporučioca i ne bi trebao proizvod sabotirati. Može izdati račun i računati zakonske kamate i onda kasnije naplatiti ovršnim postupkom ili jednostavno čekati i biti strpljiv ili zaboraviti stvar.

Slična pitanja

1 odgovor 2.3k 👀
Ivan Ivić 28.03.2015. pitanje u rubrici Web Dizajn od Ivan Ivić
2 odgovora 1.1k 👀
2 odgovora 815 👀
Goran Dren 25.12.2013. pitanje u rubrici Programiranje od Goran Dren
1 odgovor 527 👀
2 odgovora 413 👀
1 odgovor 410 👀
2 odgovora 404 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

13.9k pitanja

22.7k odgovora

8.5k komentara

1.6k korisnika

...