Ivan Gačić u rubrici Mobitel od
promjena rubrike od Znatko

Može li mi netko objasniti koje je značenje smajlića na Viberu? Znate da ih ima trilijune i trilijune tamo pod smajlić ikonom u mobilnoj aplikaciji Viber. Što znače i kada se koriste?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+3 glasa
Fabio Lalić od
  • Smajliće ili kako mnogi vole reći emoji , a pravilno je emotikon . Naravno služe da olakšaju komunikaciju te da umjesto riječi daju nekakvo značenje , baš kao drevni hijeroglifi imaju svoje značenje. Ima ona stara izreka slika govori više od riječi , odnosno slika je ta koja govori tisuću riječi. Postoje razni emotikoni i ranih oblika i značenja, kao što primjerice stisnuta šaka i palac imaju značenje okej , može, dogovoreno. Primjerice srce znamo čega je simbol ljubavi i života. Pa imamo razne emocije emotikoni koji se smiju , plaču , uraluje od smijha ili bijesa i sl.
  • Tako i na Viberu kao i na svim ostalim društvenim mrežama i platformama , značenje tih emotika nije promijenjeno , već je isto odnosno oni su kao neki univerzalni jezik. Umjesto odgovora hahaha na poruku koja vam je smiješna koristiti čete emotikon koji se smije . To je kao igra odgovarajte na poruke njima , doslovce se igrajte .
  • Ali pazite neki emotikone ne možete baš svima poslati i nisu svi emotikoni dobri u određenim situacijama razgovora. No samo pametno  , zapravo ne možete pogriješiti .

Slična pitanja

2 odgovora 8.8k 👀
2 odgovora 1.4k 👀
Marin Duganđija 22.09.2022. pitanje u rubrici Internet od Marin Duganđija
3 odgovora 1.4k 👀
Maja Kos 17.09.2014. pitanje u rubrici Zabava od Maja Kos
1 odgovor 1.3k 👀
1 odgovor 1.5k 👀
1 odgovor 17.0k 👀
2 odgovora 332 👀
1 odgovor 391 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.8k pitanja

22.5k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...