7.1k pregleda
Ivan Gačić u rubrici Mobitel od Ivan Gačić [Ekstraktivan] (7.1k bodova)
promjena rubrike od Znatko

Može li mi netko objasniti koje je značenje smajlića na Viberu? Znate da ih ima trilijune i trilijune tamo pod smajlić ikonom u mobilnoj aplikaciji Viber. Što znače i kada se koriste?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

0 glasa
Fabio Lalić od Fabio Lalić [Početnik] (71 bodova)
  • Smajliće ili kako mnogi vole reći emoji , a pravilno je emotikon . Naravno služe da olakšaju komunikaciju te da umjesto riječi daju nekakvo značenje , baš kao drevni hijeroglifi imaju svoje značenje. Ima ona stara izreka slika govori više od riječi , odnosno slika je ta koja govori tisuću riječi. Postoje razni emotikoni i ranih oblika i značenja, kao što primjerice stisnuta šaka i palac imaju značenje okej , može, dogovoreno. Primjerice srce znamo čega je simbol ljubavi i života. Pa imamo razne emocije emotikoni koji se smiju , plaču , uraluje od smijha ili bijesa i sl.
  • Tako i na Viberu kao i na svim ostalim društvenim mrežama i platformama , značenje tih emotika nije promijenjeno , već je isto odnosno oni su kao neki univerzalni jezik. Umjesto odgovora hahaha na poruku koja vam je smiješna koristiti čete emotikon koji se smije . To je kao igra odgovarajte na poruke njima , doslovce se igrajte .
  • Ali pazite neki emotikone ne možete baš svima poslati i nisu svi emotikoni dobri u određenim situacijama razgovora. No samo pametno  , zapravo ne možete pogriješiti .

Slična pitanja

1 odgovor 6.9k pregleda
2 odgovora 929 pregleda
3 odgovora 1.0k pregleda
2 odgovora 423 pregleda
1 odgovor 357 pregleda
1 odgovor 236 pregleda
2 odgovora 1.8k pregleda

Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.8k pitanja

14.1k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...