400 pregleda
Ivan Mravnac u rubrici Programiranje od Ivan Mravnac
uređen od Ivan Mravnac
Potrebni su mi full-stack developeri s iskustvom, no u Hrvatskoj kao da ih nema, zna li netko gdje li se skrivaju?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+8 glasa
Marko Radić od Marko Radić
Full-stack developeri su često bili glavni pojam za prezentiranje programera s najvišom razinom znanja o svemu bitnom vezanom uz programiranje aplikacija, beze podataka i upravljanje operativnim sustavom i pratećim softverskim alatima. Kako se svijet razvoja aplikacija razvijao i širio, a nove tehnologije dolazile svakih toliko godina (sve brže i brže) svima je bilo jasno da ne može nitko biti više full-stack developer već dedicitani programerski stručnjak za određeno područje.

Danas je praktički nemoguće naći puno full-stack developera jer se programeri specijaliziraju za određenu nišu u poslu, a i poslodavaci traže takve programere.

Ipak, i jedne i druge, i full-stack developere u manjini i specijalizirane IT stručnjake najbolje je danas tražiti na LinkedIn društvenoj mreži putem njihovih oglasa za posao. Postoje specijalizirani web servisi za zapošljavanje IT stručnjaka, ali ovih zadnjih godina LinkedIn je postao glavni za lov na ljudske resurse.
Marija Miljević od Marija Miljević
Definitivno probajte ih tražiti putem LinkedIn društvene mreže tako da tamo date oglas po državama od kuda želite nekoga dobiti.
+5 glasa
Marketing odjel d.o.o. od Marketing odjel d.o.o.

Mi smo vanjske web developere (remote work) tražili isključivo putem LinkedIn-a ciljajući do pet zemalja u svakoj iteraciji i to uopće nije bio "jeftin sport" jer Vam naplaćuju prikaz oglasa po državi, te prema broju interakcija sa potencijalnim kandidatima.

Što se tiče zemalja, kako radimo za zapadni svijet, te kako je ostatak developera iz Europe, fokusirali smo oglase na LinkedIn-u na susjedne zemlje sličnih vremenskih zona (do 3 vremenske zone razlike) s jeftinijom cijenom rada i koje su što veće površinom i stanovništvom. To su bile zemlje jugoistočne Europe kao npr. Srbija, Bugarska, Rumunjska, Turska ali smo komunicirali i sa developerima iz Egipta i Afrike (Južnoafrička republika je u istoj vremenskoj zoni kao i mi).

Slična pitanja

2 odgovora
08.12.2013. pitanje u rubrici Programiranje od phper
2 odgovora
1 odgovor
Ivana Basar 02.09.2020. pitanje u rubrici Programiranje od Ivana Basar
Znatko medijski pokriva


Zagreb
28. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.6k pitanja

20.0k odgovora

7.1k komentara

1.6k korisnika

...