Marija Miljević u rubrici Softver od
uređen od Marija Miljević

Da li zaposlenici hrvatske softverske IT tvrtke Q mogu raditi od kuće ili moraju dolaziti na posao ili imaju hibridno radno okruženje?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+9 glasa
Redakcija od
prikazano od Znatko

Rad u uredu kao opcija

DOMAĆA IT TVRTKA "Q" OBJAVILA: NAŠI STRUČNJACI MOĆI ĆE BIRATI ODAKLE ŽELE RADITI I TO ZAUVIJEK

Hrvatska IT tvrtka Q svojim će zaposlenicima trajno omogućiti da odaberu model rada koji im najviše odgovara - iz ureda, na daljinu ili kombinirano - čime će Q zaposlenicima omogućiti tzv. hibridni rad. U Q-u su se na ovaj potez odlučili na temelju povratnih informacija svojih zaposlenika, te kako bi što lakše zapošljavali ljude van Zagreba gdje im se nalazi ured.

“Prema našem mišljenju, sasvim je u redu prijaviti se za posao u Q-u i tražiti da radiš s Balija, Zanzibara ili malog svjetionika usred Jadrana. Zbog toga više nikada nećemo od nikoga zahtijevati da dolazi u ured”, izjavio je Filip Ljubić, CEO Q-a.

IT tvrtka Q time slijedi svjetske trendove koji pokazuju kako sve veći broj kompanija u sektoru svojim zaposlenicima daje na izbor žele li raditi iz ureda ili od kuće te time stvaraju hibridnu radnu okolinu kompanije. Iz tvrtke također najavljuju i daljnje širenje svojeg poslovanja te zapošljavanje stručnjaka, koji će zahvaljujući hibridnom modelu rada moći raditi iz bilo kojeg grada u Hrvatskoj.

“Zbog pozitivnih iskustava s remote radom odlučili smo kako povratak u ured neće biti obavezan, odnosno svaka osoba će moći sama birati od kud želi raditi. Anketa među našim zaposlenicima nam je pokazala da njih 61 posto želi dolaziti u ured periodično, dok ih 21 posto želi raditi u potpunosti van ureda. Glavno je napomenuti da će uvijek imati izbor”, ističe Anja Oppenheimer Barešić, voditeljica People&Culture odjela u Q-u.

Pitanje rada na daljinu i povratka u urede popularna je tema među brojnim vlasnicima kompanija koji su se po dolasku pandemije prilagodili na nove uvjete. Ipak, u IT sektoru je određen dio tvrtki i prije pandemije nudio opciju rada s udaljenih lokacija. Među njima je i Q čiji su stručnjaci dosad na raspolaganju imali određeni broj dana koji su mogli provesti radeći van ureda, a sada im je dana potpuna sloboda oko odluke kako i odakle žele raditi, odnosno Q se transformirao u tvrtku koja nudi hibridno radno okruženje svim svojim djelatnicima.

Zanimljivo je i to da su atraktivni Q-ovi uredi zatvoreni već preko godinu i pol dana, sve od početka pandemije, a da su indeksi zadovoljstva zaposlenika i osjećaja pripadnosti i lojalnosti Q-u iznimno visoki. U većini glavnih HR kategorija i indeksa, Q-ovi zaposlenici spadaju u Top 1% najmotiviranijih i najangažiranijih zaposlenika u svijetu. Tome je puno pripomogao i YouTubeu preko kojeg se management tvrtke redovito i transparentno obraća svojim zaposlenicima, a i interna društvena mreža Jenz - aplikacija koju su razvili in-house kako bi sa svojim zaposlenicima dijelili službene informacije, ali i zabavne objave koje im pomažu da se zajednički povežu.

Q se već preko godinu dana nalazi u elitnom društvu 20 najboljih svjetskih development tvrtki po Clutchu, vodećoj svjetskoj platformi za rangiranje IT tvrtki, a lani je osvojio i nagradu za najboljeg poslodavca godine u Hrvatskoj i regiji.

Slična pitanja

1 odgovor 206 👀
1 odgovor 330 👀
1 odgovor 484 👀
Ana Pilato 01.12.2021. pitanje u rubrici Softver od Ana Pilato
1 odgovor 241 👀
1 odgovor 601 👀
Hrvoje Novak 30.06.2014. pitanje u rubrici Programiranje od Hrvoje Novak
2 odgovora 890 👀
1 odgovor 2.1k 👀
Ivan Gačić 01.10.2020. pitanje u rubrici Posao od Ivan Gačić
1 odgovor 329 👀
Nino Marić 16.12.2021. pitanje u rubrici Posao od Nino Marić
1 odgovor 557 👀
Marija Miljević 22.11.2021. pitanje u rubrici Posao od Marija Miljević
1 odgovor 434 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.1k pitanja

22.9k odgovora

8.7k komentara

1.6k korisnika

...