Zbog čega je Ella Dvornik postala toliko popularna?

185 pregleda
Zoran Jurić 12.08.2020. pitanje u rubrici Mediji od Zoran Jurić [Ekstraktivan] (6,861 bodova)
prije 1 dan promjena rubrike od Znatko

Djeca poznatih roditelja (u ovom slučaju tata je bio poznati pjevač, a deda glumac) nisu posebno izložena javnosti tj. medijima. Svejedno, zbog nekog razloga Ella Dvornik je postala poznata i prepoznatljva na hrvatskoj medijskoj sceni. Kako to?

* povezano sa odgovorom na pitanje: Zašto je Kristina Mandarina postala tako popularna?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+2 glasa
Dora Biškup 12.08.2020. odgovor od Dora Biškup [Proaktivan] (883 bodova)
09.05. odabran od Zoran Jurić
 
Najbolji odgovor

Ella Dvornik svima nam je poznata još iz serije Dvornikovi, ali samo kao kći pokojnog funk glazbenika Dine Dvornike i Danijele Dvornik. Reality show emitirao se 2006. godine na RTL televiziji kad je Ella imala samo 16 godina. Nedugo zatim odlučila je posvetiti se glazbi i do kraja 2012. godine objavila je album Sayonara koji je sadržavao i pjesme kojima je pokušala osvojiti i japansko tržište. No glazbena karijera nije ju toliko proslavila i još uvijek je u medijima bila poznata većinom kao "kći kralja funka".

Kad je preselila u London i počela pisati travel/lifestyle blog I'm Ella na kojem je objavljivala slike i dojmove sa svojih putovanja, počela je privlačiti pažnju inozemnih čitatelja. Vrlo brzo je počela surađivati sa hotelima koji bi joj financirali smještaj u zamjenu za promociju njihove usluge. Putujući po svijetu, Ella je ubrzo dospjela na listu top 10 britanskih putnih blogova što joj je otvorilo mnoga vrata. 2016. godine proglašena je jednom od top 3 najbolja blogera u Velikoj Britaniji prema mišljenju UK Blog Awards, a nedugo zatim i titulu Best Youth Travel Bloggera. Šireći svoj posao sa bloga na sve društvene mreže, facebook, instagram i youtube, Ella je i u Hrvatskoj proglašena Cosmo "vladaricom društvenih mreža". 

U međuvremenu je Ella u Londonu upoznala sadašnjeg muža, preselila natrag u Hrvatsku i rodila dvije djevojčice. Na instagramu je prati skoro 500 000 ljudi, a objave joj danas osim putovanja pokrivaju i teme majčinstva, uređenja interijera, mode i fitnessa.  Iz tog razloga, ostvaruje brojne suradnje sa različitim kompanijama, pa je tako čak i dizajnirala rokovnike, kišobrane i kozmetiku.

 

Izvor: https://www.jutarnji.hr/naslovnica/za-jutarnji-pise-ella-dvornik-prvi-i-zadnji-put-otkrivam-kako-ja-zaradujem-novac-4491179

https://www.index.hr/magazin/clanak/ella-dvornik-osvojila-jos-jednu-prestiznu-nagradu-za-najbolju-blogericu/921655.aspx

https://manijak.hr/

+2 glasa
Mia Koštro 12.08.2020. odgovor od Mia Koštro [Početnik] (30 bodova)

Ella Dvornik upoznala se s medijskom pažnjom u ranim danima svog djetinjstva zbog popularnosti svoga oca (hrvatskog pjevača i skladatelja, Dine Dvornika) te kada je sa svojom obitelji snimala hrvatski reality show „Dvornikovi” koji je prikazivao njihovu svakodnevicu. Emisija je emitirana 2006. godine, a nakon toga Ella se bavila glumom i glazbom, no najveći uspjeh doživjela je 2013. godine kada je, preselivši se u London, započela svoj lifestyle blog pod nazivom „I am Ella ” u kojem piše o svojima putovanjima, hrani, svakodnevnom životu i modi. Blog je započela u vrijeme kada je pisanje takvih blogova bilo tek u začetku pa je bila jedna od prvih i postigla vrlo velik uspjeh. Danas njezin Instagram profil broji oko 491 000 pratitelja, a aktivna je i na svim ostalim društvenim mrežama. Također, svoje kolumne objavljuje i u Jutarnjem listu. Hrvatska javnost prepoznala ju je po njezinoj karizmatičnosti i iskrenosti te otvorenom govoru o svemu, pa čak i tabu temama, stoga je danas i zaštitno lice te ambasadorica mnogih brendova.
Više o životu Elle Dvornik saznajte na linku: 
https://www.biografija.com/ella-dvornik/

Slična pitanja

1 odgovor 315 pregleda
1 odgovor 311 pregleda
Naslovnica (klik na glavni Znatkov logo) sada nudi ZANIMLJIVA pitanja s puno odgovora, a opcija "NOVO!" u gornjem glavnom izborniku NEDAVNA pitanja i odgovore.

Gdje pratiti Znatka?

...