160 pregleda
Buket Buketić u rubrici Turizam i putovanja od Buket Buketić (5.2k bodova)
promjena rubrike od Znatko

Imate li popis online stranica za jeftiniju kupnju avionskih karata?

Hvala na odgovorima! :D

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+5 glasa
Nikolina Šrajbek od Nikolina Šrajbek (57.0k bodova)

Prije planiranja puta i kupovanja avionskih karti, ja bacim oko na stranicu Skyscanner na kojoj postoji tražilica s opcijom inspire. Radi se o opciji koja omogućuje prikaz svih letova vrlo efikasno. Na ekranu se prikaže karta Europe s crvenim i zelenim točkama. Crvena je boja oznaka za letove koji uključuju presjedanja, a zelena označuje direktne letove. Oznake ujedno uključuju i informacije o najjeftinijim letovima, to jest prikazuju najnižu cijenu za određenu lokaciju. Tražilica je jednostavna za korištenje, sadrži sve osnovne informacije i pregledna je. Mana je ta što je stranica na engleskom, iako su i dalje sve informacije jasne i koncizne. Moguće je izabrati i valutu plaćanja pa ja tako, primjerice, izaberem engleski jezik, ali hrvatsku valutu. 

Osim Skyscanner-a, postoje i neke druge stranice. Kayak je odlična stranica ako želite provjeriti koji sve letovi polaze iz jednog grada. Potrebno je samo upisati lokaciju polaska te za odredište izabrati opciju anywhere, a tražilica će izbaciti sve postojeće letove, ovisno o vremenskom periodu koji izaberete, i to za različita odredišta. Opet je prikazana karta Europe s informacijama o cijenama letova. Moje osobno iskustvo je da su avionske karte povoljnije za kupnju na prethodno spomenutoj poveznici, ali Kayak je odlična stranica za dobivanje ideja koji grad posjetiti. Kada na kayak.com istražim u koje sve gradove polaze letovi iz Zagreba, na skyscanner.net istražujem najjeftinije opcije letenja. 

Najjeftinije letove nudi Ryanair, ali je po meni nedostatak taj što letovi iz Hrvatske polaze samo iz Zadra. Inače je stranica jednostavna za pretraživanje, a postoji čak i opcija pretraživanja letova prema budžetu. Unutar te opcije moguće je izabrati i cijenu leta do 20 eura, što je i više nego pristupačno. 

Postoje još i Wizzair i easyJet. Često i turističke agencije nude odlične ponude, ali čini mi se da je ipak isplativije i jeftinije samostalno organizirati neki put s obzirom na to da agencije uzimaju poveću proviziju. Croatia Airlines isto s vremena na vrijeme nudi jeftinije cijene letova, ali treba biti uporan u pretraživanju. Cijene su obično jeftinije što se ranije (odnosno, što prije polaska leta) kupe karte. Od nekih prijateljica koje često putuju ovom vrstom prijevoza, čula sam da neke stranice imaju uvid u povijest pretraživanja i da prema tom pretraživanju počinju nuditi višu cijenu letova (kada uoče interes za određenu destinaciju). Vjerujem da je u takvom slučaju dobro izbrisati povijest pretraživanja na računalu prije kupovine karte. 

Buket Buketić od Buket Buketić (5.2k bodova)
Draga Nikolina hvala puno na informacijama i pojašnjenju!!!  (:

Slična pitanja

2 odgovora
Mario Daka 04.04.2014. pitanje u rubrici Umjetnost i kultura od Mario Daka (15.8k bodova)
1 odgovor
1 odgovor
Ivana B. 05.09.2020. pitanje u rubrici Promet i vozila od Ivana B. (3.0k bodova)
4 odgovora
Karla Jurišić 30.10.2020. pitanje u rubrici Zabava od Karla Jurišić (29.5k bodova)
Znatko medijski pokriva

NEM Zagreb 2022Središnje mjesto okupljanja producenata, scenarista, produkcijskih kuća, predstavnika FTA televizija, pay TV kanala, streaming servisa te ostalih stvaratelja sadržaja

Zagreb, 07. - 09.12.2022.

ULAZNICA
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

9.7k pitanja

15.3k odgovora

3.5k komentara

1.5k korisnika

...