171 pregleda
99 u rubrici Poslovanje od 99 [Ekstraktivan] (9.7k bodova)

Evo, htio bih pokrenuti kafić, bar, caffe-bar... Nađem lokaciju. Unajmim od vlasnika višegodišnjim ugovorom. Što dalje? Gdje početi s poslom vođenja kafića? Tu ima dosta detalja, zar ne?

* povezano sa odgovorom na pitanje: Kako započeti posao?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+3 glasa
Nikolina Šrajbek od Nikolina Šrajbek [Turboaktivan] (55.1k bodova)

possector.hr navodi savjete o otvaranju vlastitog ugostiteljskog obrta, a ja Vam ovdje pišem sažetak. 

Prije otvaranja ugostiteljskog obrta potrebno je prikupiti odgovarajuću dokumentaciju. Naime, bez dozvole za posluživanje alkohola, puštanja glazbe i sličnog, kasnije se mogu javiti problemi sa zakonom. Prije svega je potrebno rješenje nadležnog ureda za gospodarstvo da su prostor i oprema adekvatni za obavljanje ugostiteljske djelatnosti, odnosno potreban je dokaz o ispunjavanju uvjeta poslovnog prostora, a koji obuhvaća uporabnu i građevnu dozvolu. Potrebno je i rješenje suda o upisu u sudski registar. Treba pripremiti i dokaz o stručnoj spremi, odnosno svjedodžbu završnog razreda srednje škole i uvjerenje o stručnoj osposobljenosti za ugostiteljsku djelatnost. 

Kad je sva dokumentacija prikupljena i odobrena, razmislite koji tip gostiju želite privući zato što će to utjecati i na uređenje i ponudu kafića. Ovisno o lokaciji, kafić privlači različitu vrstu ljudi. Primjerice, ukoliko razmišljate o studentskoj populaciji kao glavnim posjetiteljima kafića, onda ćete izabrati lokaciju blizu sveučilišta ili fakulteta.

U kafiću je bitna i dobra atmosfera koja se postiže dobrom glazbom i dobrim uređenjem. Važno je pripaziti da glazba koja se pušta/sluša u kafiću bude usklađena sa stilom uređenja i tipom gostiju koji ga posjećuju. 

Slična pitanja

2 odgovora 752 pregleda

Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.8k pitanja

14.1k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...